Search
Close this search box.

ARTIKKELI

Valtakunnallinen kalastuspäivä johdattaa lapset ja nuoret kalaan ympäri Suomen

Valtakunnallista kalastuspäivää vietetään 24. toukokuuta.

Valtakunnallista kalastuspäivää vietetään 24. toukokuuta. Eri paikkakunnilla järjestettävät tapahtumat vievät lapset kalavesien äärelle hankkimaan uusia elämyksiä ja tutustumaan kalastusharrastukseen. Tapahtumissa ongitaan, tutustutaan kalastusmenetelmiin, tunnistetaan lajeja ja maistellaan kalaruokia. Monelle lapselle päivä on ihka ensimmäinen kosketus kalastukseen.

Valtakunnallisen kalastuspäivän isompia tapahtumia järjestetään tänä vuonna noin 20 eri puolilla Suomea. Tapahtumia ovat järjestämässä Kalatalouden Keskusliitto ja alueelliset kalatalouskeskukset yhteistyökumppaneineen. Valtakunnallisena kalastuspäivänä on luvassa ohjattua ongintaa, eri kalastusmenetelmiin tutustumista, kalojen tunnistusta, kalan käsittelyä sekä terveellistä ja maistuvaa kalaruokaa.

”Tärkein ja odotetuin aktiviteetti lapsille on kalaan pääseminen. Monelle lapselle tämä on ensimmäinen kerta vavan varressa. Kalastus on hieno luontoharrastus ja monet lapsista jatkavatkin harrastusta myös kesälomalla”, toteaa Valtakunnallista kalastuspäivää koordinoiva Tapio Gustafsson Kalatalouden Keskusliitosta.

Media on tervetullut seuraamaan kalastuspäivän vauhdikkaita tapahtumia ympäri maan. Tapahtumapaikat yhteystietoineen löydät täältä

Valtakunnallisen kalastuspäivän järjestävät Kalatalouden Keskusliitto jäsenjärjestöineen yhteistyössä eduskunnan kalakerhon sekä maa- ja metsätalousministeriön kanssa. Yhteistyökumppaneina toimivat muun muassa Suomen 4H-liitto ja kalastusvälineyritykset. Päivää rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö kalastonhoitomaksuvaroista.

Koululuokat kaloja bongaamaan

Koululuokkien kalabongauskisa järjestetään 22.–26.5. osana Valtakunnallista kalastuspäivää. Kisassa on tarkoitus pyydystää koko luokan voimin mahdollisimman monta eri kalalajia viikon aikana. Leikkimielisessä kisassa tyyli on vapaa. Koko luokka voi käydä yhdessä kalassa, tai fisuja voi narrata pienimmissä kaveriryhmissä, myös koulupäivän ulkopuolella. Eniten lajeja kerännyt luokka voittaa jokaiselle oppilaalle kalastusvälineet! Lue lisää

Jos kalalle lähtö syystä tai toisesta ei onnistu, olemme myös lisänneet kala-aiheisia tehtäviä ja pelejä nettisivuillemme. Pelaamalla kalabingoa kalabongausviikon aikana koululuokka on mukana kala-aiheisten palkintojen arvonnassa. Lue lisää

Lisätietoja Valtakunnallisesta kalastuspäivästä:

Tiedottaja Tapio Gustafsson, Kalatalouden Keskusliitto, puh 044 4931 457.