Valtakunnallinen kalastuspäivä on koko Suomen laajuinen lapsille suunnattu tapahtuma, jonka tavoitteena on edistää monipuolista kalastusta ja kalan käyttöä sekä saada lapset ja nuoret lähtemään kalaan. Valtakunnallista kalastuspäivää vietetään tänä vuonna keskiviikkona 26. elokuuta. Järjestyksessään 15. päivän rungon muodostavat alueelliset tapahtumat, joissa kalastusta esitellään monipuolisesti paikalliset erityispiirteet huomioiden.

Päivän järjestävät yhteistyössä eduskunnan kalakerho, maa- ja metsätalousministeriö ja Kalatalouden Keskusliitto jäsenjärjestöineen. Yhteistyökumppaneina ovat kalastusalan lehdistö ja kalastusvälineyritykset sekä maahantuojat. Päivää rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö kalastonhoitomaksuvaroista.

Koko Suomen tapahtumapaikat.

Koululuokkien välinen Kalabongauskisa

Koululuokkien Kalabongauskisa järjestetään samalla viikolla (24.–28.8.) kuin Valtakunnallinen kalastuspäivä. Kisassa on tarkoitus pyydystää koko luokan voimin viikon aikana mahdollisimman monta eri kalalajia. Eniten lajeja kerännyt luokka voittaa jokaiselle oppilaalle kalastusvälineet kesäksi. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan kalastusvälineitä.

Lisätietoja tiedottaja Tapio Gustafsson p. (09) 6844 5914.

Tapahtuman yhteistyökumppaneina Kuusamon Uistin, Eumer, Finlandia Uistin, Daiwa, OPM, Abu Garcia ja Rapala.

Rapala
OPM