Valtakunnallinen kalastuspäivä

 

Valtakunnallinen kalastuspäivä on koko Suomen laajuinen lapsille suunnattu tapahtuma, jonka tavoitteena on edistää monipuolista kalastusta ja kalan käyttöä sekä saada lapset ja nuoret lähtemään kalaan. Valtakunnallista kalastuspäivää vietetään vuonna 2023 keskiviikkona 24. toukokuuta. Järjestyksessään 18. päivän rungon muodostavat alueelliset tapahtumat, joissa kalastusta esitellään monipuolisesti paikalliset erityispiirteet huomioiden.

Päivän järjestävät yhteistyössä eduskunnan kalakerho, maa- ja metsätalousministeriö ja Kalatalouden Keskusliitto jäsenjärjestöineen. Yhteistyökumppaneina muun muassa Suomen 4H-liitto ja kalastusvälineyritykset. Päivää rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö kalastonhoitomaksuvaroista.

Valtakunnallisen kalastuspäivän vuoden 2023 tapahtumat ja yhteystiedot löytyvät tästä kevään aikana.

Koululuokkien välinen Kalabongauskisa

Koululuokkien Kalabongauskisa järjestetään samalla viikolla (22.–26.5.) kuin Valtakunnallinen kalastuspäivä. Kisassa on tarkoitus pyydystää koko luokan voimin viikon aikana mahdollisimman monta eri kalalajia. Eniten lajeja kerännyt luokka voittaa jokaiselle oppilaalle kalastusvälineet kesäksi. Kaikkien osallistuvien luokkien kesken arvotaan kalastusvälineitä.

Kalastaa voi myös netissä

Jos kalalle lähtö syystä tai toisesta ei onnistu, olemme myös koostaneet kala-aiheisia tehtäviä ja pelejä nettisivuillemme. Pelaamalla kalabingoa  bongausviikon aikana, ja lähettämällä kuva täytetystä bingolapusta osoitteeseen kalastus(at)ahven.net koululuokka on mukana kala-aiheisten palkintojen arvonnassa.

Lisätietoja tiedottaja Tapio Gustafsson p. 044 4931 457.

Tapahtuman yhteistyökumppaneina Kuusamon Uistin, Finlandia Uistin, Daiwa, OPM, Abu Garcia ja Rapala.