Valtakunnallinen kalastuspäivä suomenkielinen logo

Valtakunnallinen kalastuspäivä on koko Suomen laajuinen lapsille suunnattu tapahtuma, jonka tavoitteena on edistää monipuolista kalastusta ja kalan käyttöä sekä saada lapset ja nuoret lähtemään kalaan. Valtakunnallista kalastuspäivää vietetään vuonna 2021 keskiviikkona 25. elokuuta. Järjestyksessään 16. päivän rungon muodostavat alueelliset tapahtumat, joissa kalastusta esitellään monipuolisesti paikalliset erityispiirteet huomioiden.

Päivän järjestävät yhteistyössä eduskunnan kalakerho, maa- ja metsätalousministeriö ja Kalatalouden Keskusliitto jäsenjärjestöineen. Yhteistyökumppaneina ovat Suomen 4H-liitto, kalastusalan lehdistö ja kalastusvälineyritykset sekä maahantuojat. Päivää rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö kalastonhoitomaksuvaroista.

Kaikki Suomen tapahtumapaikat ja niiden yhteystiedot vuonna 2021 löydät täältä.

Koululuokkien välinen Kalabongauskisa

Koululuokkien Kalabongauskisa järjestetään samalla viikolla (23.–27.8.) kuin Valtakunnallinen kalastuspäivä. Kisassa on tarkoitus pyydystää koko luokan voimin viikon aikana mahdollisimman monta eri kalalajia. Eniten lajeja kerännyt luokka voittaa jokaiselle oppilaalle kalastusvälineet kesäksi. Kaikkien osallistuvien luokkien kesken arvotaan kalastusvälineitä.

Kalastaa voi myös netissä

Jos kalalle lähtö syystä tai toisesta ei onnistu, olemme myös koostaneet kala-aiheisia tehtäviä ja pelejä nettisivuillemme. Pelaamalla kalabingoa  bongausviikon aikana, ja lähettämällä kuva täytetystä bingolapusta osoitteeseen kalastus(at)ahven.net koululuokka on mukana kala-aiheisten palkintojen arvonnassa.

Lisätietoja tiedottaja Tapio Gustafsson p. 044 4931 457.

Tapahtuman yhteistyökumppaneina Kuusamon Uistin, Eumer, Finlandia Uistin, Daiwa, OPM, Abu Garcia ja Rapala.

Rapala
OPM