Search
Close this search box.

ARTIKKELI

Kalatalouden Keskusliitto sai eduskunnalta joululahjarahaa osakaskuntien yhdistämishankkeeseen

Valtiovarainvaliokunta on myöntänyt ensi vuodelle Kalatalouden Keskusliitolle 100 000 euroa vesialueen osakaskuntien yhdistämistä ja vesialueen omistajien yhteistyön edistämistä koskevan erityisselvityksen tekemistä varten.

-Vesialueiden omistuksen hajanaisuus ja pienet omistusyksiköt luo haasteita hallinnollisten tehtävien suorittamisessa. Viime vuosina ongelma on kärjistynyt väestön ikääntymisen myötä: pienissä omistajayksiköissä toiminta on päättymässä toimijoiden loppumisen takia. Laajemmat vesialueet, suuremmilla osakaskunnilla, luovat paremmat edellytykset vesialueiden hallinnon sekä kalakantojen hoitamiseen, toteaa Kalatalouden Keskusliiton puheenjohtaja Anders Norrback.

-Hallitusohjelmaan on kirjattu osakaskuntien toimintaa säätelevän yhteisaluelain uudistamistarve. Ensi vuonna toteutettava selvitys tukee suunnitteilla olevaa lakiuudistusta, kertoo keskusliiton toiminnanjohtaja Vesa Karttunen.

Joululahjarahoja jaettiin muun muassa kalataloushankkeisiin, kalastusteollisuudelle, kalastuksen hoitoon, 4H-yhdistykselle ja Pro Agrian toimintaan. Kalatalouden Keskusliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Anders Norrback (RKP) on tehnyt aktiivisesti työtä monien rahoitusta saaneiden hankkeiden eteen.

Osakaskuntien yhdistämistä ja vesialueen omistajien yhteistyön edistämistä selvittävä hanke käynnistyy vuonna 2024.

Lisätietoa

Toiminnanjohtaja Vesa Karttunen

Kalatalouden Keskusliitto

puh. 050 3850 875