Search
Close this search box.

ARTIKKELI

Kalatalouden Keskusliitto haastaa Suomen koulut kalaan!

Kalatalouden Keskusliiton järjestämässä koululuokkien kalabongauskisassa koululuokat voivat bongata itselleen kalastusvälineet tai kalastaa kala-aiheisia palkintoja netissä. Bongauskilpailun kautta Keskusliitto yhteistyökumppaneineen haluaa nostaa esille kalastusta erinomaisena harrastuksena. Viesti on selkeä – kalastus on kivaa!

Koululuokkien kalabongauskisa järjestetään 22.–26.5. Kisassa on tarkoitus pyydystää koko luokan voimin viikon aikana mahdollisimman monta eri kalalajia. Eniten lajeja kerännyt luokka voittaa jokaiselle oppilaalle kalastusvälineet. Lisäksi kaikkien osallistuneiden luokkien kesken arvotaan kalastusvälineitä!

Leikkimielisessä kisassa tyyli on miltei vapaa. Koko luokka voi käydä yhdessä kalassa tai fisuja voi narrata pienemmissä kaveriryhmissä, myös koulupäivän ulkopuolella.

Kalastaa voi myös netissä

Mikäli koululla ei ole mahdollisuutta viedä lapsia ulos ja kalastamaan, he voivat tutustua kaloihin ja kalastukseen Keskusliiton nettisivuilla. Opetusmateriaalien joukosta löytyvät ala- ja yläkouluille suunnatut sähköiset tehtävät. Pelaamalla sivuilla olevaa kalabingoa bongausviikon aikana, ja lähettämällä kuvan täytetystä bingolapusta osoitteeseen kalastus@ahven.net koululuokka on mukana kala-aiheisten palkintojen arvonnassa. Jaossa on muun muassa julisteita, pelikortteja ja muistipelejä.

Kalastus on kivaa!

Bongauskilpailun kautta Kalatalouden Keskusliitto yhteistyökumppaneineen haluaa nostaa esille kalastusta erinomaisena harrastuksena. Viesti on selkeä – kalastus on kivaa! Harrastus tarjoaa rutkasti raitista ilmaa ja suuria elämyksiä. Harrastuksen aloittamiseen riittää yksinkertainen onki ja maasta kaivetut kastemadot. Jos ja kun kalastuskärpänen iskee, tuhansien järvien maassa riittää kalastamista.

Lisätietoja: Kalatalouden Keskusliiton kalastusbiologi Malin Lönnroth p. 040-5960 808

Kuva: Koululuokkien kalabongauskisa käydään 22.–26.5. Kuvan saa käyttää vapaasti kalabongauskisasta uutisoitaessa. Koululuokkien kalabongauskisa on osa Valtakunnallista kalastuspäivää. Valtakunnallinen kalastuspäivä on koko Suomen laajuinen lapsille suunnattu tapahtuma, jonka tavoitteena on edistää monipuolista kalastusta ja kalan käyttöä sekä saada lapset ja nuoret lähtemään kalaan. Päivää rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö kalastonhoitomaksuvaroista. Päivän järjestävät yhteistyössä eduskunnan kalakerho, maa- ja metsätalousministeriö ja Kalatalouden Keskusliitto jäsenjärjestöineen. Yhteistyökumppaneina ovat Suomen 4H-liitto, Kuusamon Uistin, Finlandia Uistin, Daiwa, OPM, Abu Garcia sekä Rapala.