ARTIKKELI

Valtakunnallinen kalastuspäivä toteutuu 12 paikkakunnalla ja lapset pääsevät kalaan

Valtakunnallista kalastuspäivää vietetään 24. toukokuuta.

Valtakunnallista kalastuspäivää vietetään 25. elokuuta. Koronasta huolimatta pieni määrä koululaisia pääsee päivän aikana tutustumaan kalastuksen saloihin, iso osa ensimmäistä kertaa. Paikkakunnasta riippuen luvassa on ongintaa, eri kalastusmenetelmiin tutustumista, kalojen tunnistusta, kalan käsittelyä ja terveellistä kalaruokaa.

Valtakunnallisen kalastuspäivän tapahtumia järjestetään tänä vuonna vain noin viidennes totutusta. Osallistuvien koululaisten määrä on myös aikaisempaa pienempi, noin 1500 koululaista, koska ryhmäkokoja on turvallisuussyistä pienennetty. Paikkakunnasta riippuen luvassa on ohjattua ongintaa, eri kalastusmenetelmiin tutustumista, kalojen tunnistusta, kalan käsittelyä ja terveellistä kalaruokaa.

– Päivän odotetuin juttu on tietysti kalaan pääseminen. Monelle kaupunkilaislapselle tämä on ensimmäinen kerta kalassa, kertoo Valtakunnallista kalastuspäivää koordinoiva Tapio Gustafsson Kalatalouden Keskusliitosta.

Media on tervetullut seuraamaan kalastuspäivän tapahtumia ympäri maan. Tapahtumapaikat yhteystietoineen löytyvät täältä.

Valtakunnallisen kalastuspäivän järjestävät Kalatalouden Keskusliitto jäsenjärjestöineen yhteistyökumppaniensa kanssa. Päivää rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö kalastonhoitomaksuvaroista.

Koululuokat bongaavat kaloja

Koululuokkien kalabongauskisa järjestetään 23.–27.8., osana valtakunnallista kalastuspäivää. Kisassa on tarkoitus pyydystää koko luokan voimin viikon aikana mahdollisimman monta eri kalalajia. Leikkimielisessä kisassa tyyli on miltei vapaa. Koko luokka voi käydä yhdessä kalassa, tai fisuja voi narrata pienimmissä kaveriryhmissä, myös koulupäivän ulkopuolella. Eniten lajeja kerännyt luokka voittaa jokaiselle oppilaalle kalastusvälineet!

Jos kalalle lähtö syystä tai toisesta ei onnistu, olemme myös koostaneet kala-aiheisia tehtäviä ja pelejä nettisivuillemme. Pelaamalla kalabingoa kalabongausviikon aikana koululuokka on mukana kala-aiheisten palkintojen arvonnassa.

Lisätietoja Valtakunnallisesta kalastuspäivästä:

Tiedottaja Tapio Gustafsson, Kalatalouden Keskusliitto, puh 044 4931 457.