Search
Close this search box.

ARTIKKELI

Lapset pääsevät sittenkin kalaan – Valtakunnallinen kalastuspäivä toteutuu monella paikkakunnalla

Valtakunnallista kalastuspäivää vietetään poikkeuksellisesti 26. elokuuta. Koronavirus siirsi päivän toukokuulta elokuulle ja aiheutti runsaasti peruuntumisia. Kaikesta huolimatta tuhansia lapsia pääsee päivän aikana tutustumaan kalastuksen saloihin, iso osa ensimäistä kertaa.

Valtakunnallisen kalastuspäivän tapahtumia järjestetään tänä vuonna kolmannes totutusta. Paikkakunnasta riippuen luvassa on ohjattua ongintaa, eri kalastusmenetelmiin tutustumista, kalojen tunnistusta, kalan käsittelyä ja kalaruokaa.

– Tärkein ja odotetuin aktiviteetti lapsille on kalaan pääseminen. Varsinkin monelle kaupunkilaislapselle tämä on ensimmäinen kerta, kun he käyvät kalassa, kertoo Valtakunnallista kalastuspäivää koordinoiva Tapio Gustafsson Kalatalouden Keskusliitosta.

Media on tervetullut seuraamaan kalastuspäivän innostuksen täyttämiä tapahtumia ympäri maan. Tapahtumapaikat yhteystietoineen löytyvät tästä.

Valtakunnallisen kalastuspäivän järjestävät Kalatalouden Keskusliitto jäsenjärjestöineen yhteistyökumppaniensa kanssa. Päivää rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö kalastonhoitomaksuvaroista.

Kalastusta verkossa

Mikäli koululla ei ole mahdollisuutta viedä lapsia ulos ja kalastamaan, he voivat tutustua kaloihin ja kalastukseen Keskusliiton nettisivuilla. Uudistettujen opetusmateriaalien joukosta löytyvät niin ala- ja yläkouluille suunnatut sähköiset tehtävät kuin paluun tehnyt klassikko kalamuistipeli.

Lisätietoja Valtakunnallisesta kalastuspäivästä:
Tiedottaja Tapio Gustafsson, Kalatalouden Keskusliitto, puh (09) 6844 5914