Search
Close this search box.

ARTIKKELI

Kalastuksenvalvoja – muista tehdä tapahtumailmoitus tammikuun aikana!

Kalastuksenvalvoja Timo Liljendal kirjaa valvontatapahtuman tabletille.


Kalastuksenvalvojana toimivan henkilön on vuosittain tammikuun aikana toimitettava edeltäneen vuoden kalastuksenvalvontaa koskevat tapahtumailmoitukset ELY-keskukselle. Nyt on siis aika toimittaa ELY-keskukselle vuotta 2023 koskevat ilmoitukset.

Tapahtumailmoitus pitää laatia annetuista huomautuksista, tehdyistä talteenotoista ja toimenpiteistä luopumisista (kalastuslain 117 §). Ilmoitukset toimitetaan kalastuksenvalvojan hyväksyneelle ELY-keskukselle.

Tapahtumailmoitukset voi lähettää ELY-keskukseen kolmella tavalla:

  1. Täytä tulostettava tapahtumailmoitus ELY-keskuksen nettisivulta (tai skannaa  kalastuksenvalvontalomake, jos esim. käytät keskusliiton lomakkeita) ja lähetä ELY-keskuksen yleisen asiointilomakkeen kautta. Yleinen asiointilomake on sähköinen palvelu, johon kirjaudut pankkitunnuksilla. Asiointilomakkeesta tulee valita vastaanottajaksi oma kala-ELY.
  2. Tapahtumailmoitus/valvontalomakkeet voi myös lähettää sähköpostitse oman kala-ELY:n kirjaamoon, mutta huomioi että tätä saa tehdä ainoastaan, jos pystyy lähettämään viestinsä suojattuna. 
  3. Voit lähettää tapahtumailmoituksen/valvontalomakkeet myös postitse, osoita kirjeen vastaanottajaksi oman kala-ELY:n kirjaamo.

Tapahtumailmoituksen tekeminen kuuluu kalastuksenvalvojan virkavelvollisuuksiin. Kukaan muu ei voi tehdä ilmoituksia kalastuksenvalvojan puolesta. Ei siis riitä, että kalastuksenvalvoja raportoi työstään vain toimeksiantajalleen.