ARTIKKELI

Vesialueen omistaja – vastaa kyselyyn ja auta tekemään vesialueiden omistamisesta kiinnostavampaa!

Kalatalouden Keskusliitto tekee vesialueen omistamista tunnetuksi. Olemme valmistelleet kyselyn, jonka tarkoitus on kerätä tietoa vesialueiden omistamisesta sekä kehittää osakaskuntatoimintaa aiempaa houkuttelevammaksi. Kyselyyn pääset vastaamaan tästä

Tieto vesialueen omistajasta on kalastajille ja vesillä liikkujille tärkeä. Vesialueiden omistajalla on velvollisuus järjestää alueen kalastus ja kalaveden hoito kestävästi. Esimerkiksi erikoiskohteessa tai usealla vavalla kalastamiseen, pyydyskalastukseen tai ravustukseen tarvitsee kalastonhoitomaksun lisäksi myös vesialueen omistajan myöntämän kalastusluvan.

Vesialueen omistajia on Suomessa yli 1,5 miljoonaa! Saatat olla vesialueen omistaja jopa tietämättäsi. Suuri osa vesistämme on yhteisesti omistettuja vesialueita, joiden käyttö ja hallinta tapahtuu osakaskuntien kautta. Kaikkiaan osakaskuntia on yli 20 000, kattaen noin 3,9 miljoonaa vesihehtaaria. Monet osakaskunnat tarvitsevat toimintaansa mukaan uusia jäseniä. Kiinteistön tai metsänomistajalle tontin- tai metsänhoito on itsestäänselvyys. Vesialueen omistamiseen tulisi suhtautua samalla tavalla.

Haluaisitko olla mukana päättämässä lähijärvesi hyvinvoinnista ja tulevaisuudesta?

Lue esitteemme vastuullisesta vesialueen omistamista. Samasta aiheesta olemme julkaisseet myös videosarjan Youtube-kanavallamme.

Muista myös vastata kyselyyn, kiitos!