Search
Close this search box.

ARTIKKELI

Kalatalousalueen etäkokous poikkeusoloissa

Väliaikaisen lain mukaan kalatalousalueen hallitus voi sallia etäosallistumisen viimeistään 30.6.2021 pidettävässä kalatalousalueen kokouksessa, vaikka tällaista järjestelyä ei ole sallittu säännöissä eikä kalatalousalue ole hyväksynyt tätä varten laissa tarkoitettua äänestys- ja vaalijärjestystä. Huomioitavaa verrattuna alkuperäiseen poikkeamislakiin, joka päättyi 30.9., uudessa väliaikaisessa laissa ei sallita kokousten lykkäämistä sääntöihin perustuvan määräajan yli.

Koronavirusepidemia ei ole vielä ohi ja etäkokousten pitäminen on paitsi suositeltavaa, myös mahdollista. Yhdistyslakiin vaikuttava väliaikainen poikkeuslaki mahdollistaa etäkokousten pitämisen kalatalousalueiden osalta myös etänä, vaikka kalatalousalueen säännöissä ei erikseen niin ole mainittu.

Lue Kalatalouden Keskusliiton tarkempi ohje.

Lisätietoja antaa:

Järjestöjohtaja Risto Vesa
Lakimies Elias Rauhala