ARTIKKELI

Kalatalouden Keskusliitto jakaa tietoa kalastuksesta ja vesialueiden omistamisesta Okra-maatalousnäyttelyssä

Kalatalouden Keskusliitto tuo kalavedet ja kalastuksen mukanaan Okra-maatalousnäyttelyyn Oripäähän 5.-8.7.2023. Askarruttaako kalastuslupa-asiat tai kalastuksen harrastaminen? Kalatalouden Keskusliitto neuvoo monipuolisesti kalastukseen liittyvissä lupa-asioissa ja jokaiselle kesäkalastajalle ajankohtaisesta pyydysten oikeaoppisesta merkinnästä. Lisäksi kerromme kotimaisesta kalasta ja sen käytöstä.

Kalatalouden Keskusliiton osastolla pääset tutustumaan vesialueiden omistajuuteen ja kalastusasioihin. Saat tietoa muun muassa vesialueen omistajan oikeuksista ja velvollisuuksista sekä siitä miten kalastus ja metsästys järjestetään vesialueilla. Jaamme päivittäin 10 vinkkiä vesialueen omistajalle Okra-lavalla, joten kannattaa olla kuulolla!

Perheen pienimmät ja kaikki kaloista kiinnostuneet voivat osallistua pisteellämme kalantunnistuskilpailuun. Onnekkaimmat kilpailijat palkitaan Kalatalouden Keskusliiton kalapelikorteilla. Osastollamme on tarjolla myös kevyt Vesialueen omistajan-visa ja kysely, joissa palkintona kalapinssi.

Okramessuilla kerrytät tietoa vesialueiden omistamisesta ja kalastuksesta. Tieto vesialueen omistajasta on kalastajille ja vesillä liikkujille tärkeä. Erikoiskohteessa tai useammalla vavalla kalastaminen, pyydyskalastus tai ravustus tarvitsevat kalastonhoitomaksun lisäksi myös vesialueen omistajan myöntämän kalastusluvan. Kalatalouden Keskusliiton asiantuntijat ovat paikalla neuvomassa juuri näissä asioissa.

Löydät meidät hallinnonalan yhteisosastolta, sisähalli F-alue osasto 18

Lisätietoja:

Kalastusbiologi Malin Lönnroth puh. 040 5960 808 (paikalla 5.–6.7.)

Järjestöasiantuntija Mikko Malin puh. 044 7577 979 (paikalla 7.–8.7.)