Search
Close this search box.

ARTIKKELI

Koululuokkien Kalabongauskisa: Opettaja – fongaa luokallesi kalastusvälineet!

Koululuokkien Kalabongauskisa järjestetään 16.–20.5.2022 osana Valtakunnallista kalastuspäivää. Kisassa on tarkoitus pyydystää luokan kanssa viikon aikana mahdollisimman monta eri kalalajia. Eniten lajeja kerännyt luokka voittaa jokaiselle oppilaalle kalastusvälineet. Lisäksi kaikkien osallistuneiden luokkien kesken arvotaan kalastusvälineitä! 

Leikkimielisessä kisassa tyyli on miltei vapaa. Koko luokka voi käydä yhdessä kalassa tai fisuja voi narrata pienimmissä kaveriryhmissä, myös koulupäivän ulkopuolella. Kisan päätyttyä perjantaina 20.5. sinulla on aikaa ilmoittaa luokkasi narraamat kalat 23.5. klo 12 asti.

Kalastaa voi myös netissä 

Jos kalalle lähtö syystä tai toisesta ei onnistu, olemme myös koonneet kala-aiheisia tehtäviä ja pelejä nettisivuillemme. Pelaamalla kalabingoa koululuokkasi kanssa bongausviikon aikana, ja lähettämällä kuva täytetystä bingolapusta osoitteeseen kalastus@ahven.net luokkasi on mukana kala-aiheisten palkintojen arvonnassa. Arvomme muun muassa julisteita, pelikortteja ja muistipelejä. 

Kalastus on kivaa! 

Bongauskilpailun kautta Kalatalouden Keskusliitto yhteistyökumppaneineen haluaa nostaa esille kalastusta erinomaisena harrastuksena. Viesti on selkeä – kalastus on kivaa! Harrastus tarjoaa rutkasti raitista ilmaa ja suuria elämyksiä. Harrastuksen aloittamiseen riittää jo yksinkertainen onki ja maasta kaivetut kastemadot. Jos ja kun kalastuskärpänen iskee, tuhansien järvien maassa riittää kalastamista.   

Lisätietoja antaa: Kalatalouden Keskusliiton tiedottaja Tapio Gustafsson p. 044 4931 457 

Valtakunnallinen kalastuspäivä on koko Suomen laajuinen lapsille suunnattu tapahtuma, jonka tavoitteena on edistää monipuolista kalastusta ja kalan käyttöä sekä saada lapset ja nuoret lähtemään kalaan. Päivän järjestävät yhteistyössä eduskunnan kalakerho, maa- ja metsätalousministeriö ja Kalatalouden Keskusliitto jäsenjärjestöineen. Yhteistyökumppaneina toimivat Suomen 4H-liitto, kalastusalan lehdistö, Kuusamon Uistin, Finlandia Uistin, Daiwa, OPM, Abu Garcia sekä Rapala.