Search
Close this search box.

ARTIKKELI

Talvikalastaja – älä anna kevään yllättää!

Kevätaurinko lämmittää paikoin jo tuntuvasti ja vesistöjen jääpeite alkaa ohentua koko maassa. Keväällä talvikalastajan on pidettävä mielessä moni asia jääturvallisuudesta säätiedotuksiin ja pyydysten merkintään. On myös tärkeää muistaa korjata tarvikkeet pois jäiltä hyvissä ajoin, kun jäät vielä kantavat!

Kalatalouden Keskusliitto haluaa muistuttaa talvikalastajia tärkeästä aiheesta, nimittäin vesien ja rantojen puhtaanapidosta. Hyvään kalastusetikettiin kuuluu ympäristöstä ja kalavesistä huolehtiminen. Joka kevät järvien ja meren rannoilta löydetään talvisessa kalastuksessa käytettyjä tarvikkeita.

Yleisiä kalastuksen yhteydessä jäille jääneitä tarvikkeita ovat talvipyydysten merkintään käytetyt muoviset aurauskepit, verkkokalastusavantojen jäätymisen estävät polyuretaani- tai styrox-levyt sekä eri materiaaleista valmistetut verkkonarut.

Muistutammekin kaikkia kalastajia korjaamaan kalastuksessa käytetyt kamppeet jäiltä pois vielä ennen kuin on liian myöhäistä. Älkää antako kevään yllättää – kannetaan yhdessä vastuu vesien ja rantojen puhtaudesta!

Talvikalastaja, vielä ehdit – pian jäät voivat näyttää jo tältä! Kuva: Roine Piirainen

Lisätietoa antavat:

Tapio Gustafsson, tiedottaja, Kalatalouden Keskusliitto, puh. 044 4931 457

Keski-Suomen osalta Timo Meronen, toiminnanjohtaja, Keski-Suomen Kalatalouskeskus, puh. 0400 735 286