ARTIKKELI

Koululuokkien kalabongauskisassa historiallinen voitto

Koululuokkien kalabongauskisassa on hienot palkinnot.

Koululuokkien kalabongauskisassa voitto jaettiin ensimmäistä kertaa kisan historiassa kahden luokan välillä. Rautalammilaisen Matti Lohen koulun 6A ja 6B luokat saivat kumpikin saaliiksi 12 eri kalalajia.

Vuodesta 2015 järjestettyyn Koululuokkien kalabongauskisaan osallistui tänä vuonna 28 koululuokkaa eri puolilta Suomea. Määrä on kisan ennätys.

– Ilahduttava osallistujamäärä. Koronatilanteesta johtuen ohjattuja tapahtumia oli vähemmän kuin aiemmin, joten koululuokat ovat monin paikoin lähteneet kalaan omatoimisesti, iloitsee tiedottaja Tapio Gustafsson tapahtumaa järjestävästä Kalatalouden Keskusliitosta.

Kisan voiton jakaneiden Matti Lohen koulun 6-luokkien oppilaat saivat jokainen palkinnoksi pyyntivalmiit virvelit sekä vieherasiat, joissa on useita vieheitä. Kaikkien kisaan osallistuneiden luokkien kesken arvottiin kalastusvälineitä. Onni suosi Sastamalan Toukolan koulun 5-6 luokan oppilaita sekä Alajärven Paavolan koulun kuntoutusluokan oppilaita, jotka myös saivat itselleen kalastusvälineet.

Kisan tulokset ja siihen osallistuneet koulut.

Kouluissa pelattiin kalabingoa

Kaikkiaan 22 koululuokkaa ympäri Suomen osallistui bongausviikon aikana Kalatalouden Keskusliiton netissä järjestämään kalabingoon. Voittajaksi arvottiin Reisjärven Niemenkartanon alakoulun 6B-luokka, joka sai kala-aiheisia palkintoja. Kaikki kisaan osallistuneet luokat saivat pienen palkinnon.

Koululuokkien Kalabongauskisa on osa vuodesta 2006 järjestettyä Valtakunnallista kalastuspäivää. Päivää rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö kalastonhoitomaksuvaroista. Koululaisten palkinnot ovat lahjoittaneet Kuusamon Uistin, Finlandia Uistin, Rapala, OPM International, Daiwa Scandinavia ja Abu Garcia.

Lisätietoa Koululaisten kalabongausviikosta sekä muista Valtakunnallisen kalastuspäivän tapahtumista:
Tiedottaja Tapio Gustafsson
Kalatalouden Keskusliitto
puh 044 4931 457