Search
Close this search box.

ARTIKKELI

Opettaja – fongaa luokallesi kalastusvälineet

Koululuokkien kalabongauskisa_kiiski

Koululuokkien kalabongauskisa järjestetään 23.–27.8.2021, osana Valtakunnallista kalastuspäivää. Kisassa on tarkoitus pyydystää luokan kanssa viikon aikana mahdollisimman monta eri kalalajia. Eniten lajeja kerännyt luokka voittaa jokaiselle oppilaalle kalastusvälineet. Lisäksi kaikkien osallistuneiden luokkien kesken arvotaan kalastusaiheisia palkintoja!

Leikkimielisessä kisassa tyyli on miltei vapaa. Koko luokka voi käydä yhdessä kalassa, tai fisuja voi narrata pienimmissä kaveriryhmissä, myös koulupäivän ulkopuolella. Kisan päätyttyä perjantaina 27.8., sinulla on aikaa ilmoittaa luokkasi narraamat kalalajit 30.8. klo 12 asti nettisivuillamme.

Kalastaa voi myös netissä

Jos kalalle lähtö syystä tai toisesta ei onnistu, olemme myös koostaneet kala-aiheisia tehtäviä ja pelejä nettisivuillemme. Pelaamalla kalabingoa koululuokkasi kanssa bongausviikon aikana, ja lähettämällä kuva täytetystä bingolapusta osoitteeseen kalastus(at)ahven.net luokkasi on mukana kala-aiheisten palkintojen arvonnassa.

Kalastus on kivaa!

Bongauskilpailun kautta Kalatalouden Keskusliitto yhteistyökumppaneineen haluaa nostaa esille kalastusta erinomaisena harrastuksena. Viesti on selkeä – kalastus on kivaa! Harrastus tarjoaa rutkasti raitista ilmaa ja suuria elämyksiä. Harrastuksen aloittamiseen riittää jo yksinkertainen onki ja maasta kaivetut kastemadot. Jos ja kun kalastuskärpänen iskee, tuhansien järvien maassa riittää kalastamista.

Lisätietoja:

Tiedottaja Tapio Gustafsson, Kalatalouden Keskusliitto, puh. 044 4931 457

 

Valtakunnallinen kalastuspäivä on koko Suomen laajuinen lapsille suunnattu tapahtuma, jonka tavoitteena on edistää monipuolista kalastusta ja kalan käyttöä sekä saada lapset ja nuoret lähtemään kalaan. Päivän järjestävät yhteistyössä eduskunnan kalakerho, maa- ja metsätalousministeriö ja Kalatalouden Keskusliitto jäsenjärjestöineen. Yhteistyökumppaneina ovat Suomen 4H-liitto, kalastusalan lehdistö ja Kuusamon Uistin, Eumer, Finlandia Uistin, Daiwa, OPM, Abu Garcia sekä Rapala.