Search
Close this search box.

ARTIKKELI

Kalastonhoitomaksu osaksi liikuntaseteliä

Vapakalastaja

Kalatalouden Keskusliitto kannattaa kansanedustaja Jari Myllykosken (vas.) yhdessä seitsemän muun kansanedustajan 26.11. ehdottamaa esitystä kalastuspalveluiden ja -maksujen palauttamista liikuntasetelillä maksettaviksi.

Kalatalouden Keskusliitto on jo vuosien ajan ajanut vastaavaa ehdotusta. Opetusministeriön työryhmä teki keväällä 2008 esityksen, jonka mukaan kulttuurisetelit olisivat verovapaa etu ja rinnastettavissa liikuntaseteleihin.

Kalatalouden Keskusliiton silloinen toiminnanjohtaja Markku Myllylä ehdotti maaliskuussa 2008 lehdistötiedotteessa vastaavan veroedun rakentamista myös työntekijöiden kalastusharrastuksen rahoittamiseen. Hän oletti jo tuolloin, että ehdotettu verovapauden laajennus lisäisi kalastusta ja opaspalvelujen käyttöä, mikä puolestaan vahvistaisi kalatalouden asemaa ja parantaisi varsinkin kalastusopastoiminnan osalta alan työllisyyttä.

– Kalastustoiminnan ulottaminen liikuntaseteleihin lisäisi myös kalastonhoitomaksun kertymää, jolla puolestaan hoidetaan kalavesiä ja kalakantoja sekä valvotaan kalastusta ja neuvotaan kalastajia, lisää toiminnanjohtaja Vesa Karttunen Kalatalouden Keskusliitosta.

Lisätietoja:
toiminnanjohtaja Vesa Karttunen
Kalatalouden Keskusliitto
puh. 050 3850 875