ARTIKKELI

Österbottens Fiskarförbund lanseeraa Kalastajaa haetaan -kampanjan

Österbottens Fiskarförbund käynnistää Kalastajaa haetaan -kampanjan, jonka tavoitteena on luoda tulevaisuudenkuvaa kalastuksesta ammattina, lisätä ymmärrystä kalastusliiketoiminnasta yhteiskunnassa ja kertoa kalastajan elämästä juuri nyt. Kampanja toteutetaan yhteistyössä viestintätoimisto Bertills & Jungin kanssa, ja se kestää heinäkuun 2021 loppuun saakka. Hanke on saanut rahoitusta Euroopan meri- ja kalatalousrahastosta Pohjanmaan Kalatalousryhmän kautta.

– Olen iloinen, että olemme saaneet tukea kampanjan toteuttamiseen. Nyt voimme nykyisten haasteidemme lisäksi työskennellä kalastajien tulevaisuudenkuvan kanssa, sanoo Österbottens Fiskarförbundin toiminnanjohtaja Marina Nyqvist. Haluamme omien ammattikalastajiemme kautta muodostaa elinkeinosta raikkaan ja innovatiivisen kuvan ja lisätä ymmärrystä kalastuselinkeinosta yhteiskunnassa.

Monilla aloilla on ollut haasteita viime vuosina – sukupolvenvaihdos ei ole itsestäänselvyys, uusia rekrytointeja tehdään vähän ja myös toimintaolosuhteet muuttuvat. Kaupallisen kalastuksen osalta toiminta on vaikeutunut viimeisen 20 vuoden aikana merimetsojen ja hylkeiden populaation kasvun vuoksi.

– Kalastus on liiketoimintaa, jolla pitäisi pystyä tienaamaan elantonsa, varsinkin, kun otetaan huomioon, että kysyntä on vahvaa, Nyqvist sanoo. Kampanjan kautta jokainen voi osallistua paitsi siihen, miltä ammatti näyttää nykyään, myös tulevaisuuden odotuksiin.

Kampanjassa nostetaan ammattikalastajia esiin Österbottens Fiskarförbundin sosiaalisissa medioissa – joka kuukausi esitellään yksi ammattikalastaja. Samanaikaisesti projektille lanseerataan oma podcast ja toistuvat livelähetykset. Ensimmäiseen livelähetykseen 12.12. osallistuvat muun muassa kansanedustaja Anders Norrback sekä Pohjanmaan maakuntajohtaja Kaj Suomela.

Kaskislainen kalastaja Anders Granfors kertoo troolikalastajan työstä ja arjesta podcastin ensimmäisessä jaksossa. Podcastin ensimmäinen jakso on ruotsin kielellä. Jatkossa tulemme tuottamaan suomenkielistä sisältöä.

Lisätietoja:
Marina Nyqvist, toiminnanjohtaja marina.nyqvist@fishpoint.net, puh: 050 527 2314

Österbottens Fiskarförbund on kalatalouden neuvonta- ja kehitysorganisaatio, joka edustaa yhteensä 52 osakaskuntaa, 35 kalastusseuraa ja neljää kalatalousaluetta. Osakaskunnissa on yhteensä 30 000 yhteisomistajaa ja kalastusseuroissa noin 2 000 jäsentä.