Search
Close this search box.

ARTIKKELI

Helsinkiläiset koululaiset pääsevät sittenkin kalaan

Valtakunnallista kalastuspäivää vietetään Vanhankaupunginkosken suvannolla 26. elokuuta. Suosittu tapahtuma tuo 400 helsinkiläistä koululaista opettajineen kalaan yhdelle Suomen parhaista kalapaikoista. Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä on tilaisuudessa paikalla iltapäivällä.

Valtakunnallisen kalastuspäivän Helsingin tapahtuma siirtyi koronan vuoksi toukokuulta elokuulle. Päivän järjestäminen oli pitkään epävarmaa, mutta onneksi se saadaan pidettyä ja koululaiset pääsevät kalaan, kertoo tapahtuman koordinaattori Tapio Gustafsson Kalatalouden Keskusliitosta.

Vanhankaupunginkosken suvannon äärellä lapset liikkuvat luokittain ja heille on tarjolla kotimaisten kalalajien tunnistusta, silakkapihvimaistiaisia, perhokalastusta, veneilyturvallisuutta, hauskaa kalan käsittelyä sekä tietysti itse kalastusta.

Tärkein ja odotetuin aktiviteetti lapsille on onkimaan pääseminen. Monelle helsinkiläislapselle tämä on ensimmäinen kosketus kalastukseen, toteaa Tapio Gustafsson.

Media on tervetullut seuraamaan innostuksen täyttämää kalastuspäivää Vanhankaupunginkosken suvannolle keskiviikkona 26.8. klo 9-15.

Valtakunnallisen kalastuspäivän Helsingin tapahtuman järjestelyissä ovat Kalatalouden Keskusliiton lisäksi mukana Helsingin kaupunki Kulttuuri ja vapaa-aika (Liikuntapalvelut) ja Helsingin Meripelastusyhdistys. Lasten onginnasta huolehtivat Ammattiopisto Livian Kalatalous- ja ympäristöopiston opiskelijat Paraisilta. Päivää rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö kalastonhoitomaksuvaroista.

Lisätietoja Valtakunnallisesta kalastuspäivästä ja Helsingin tapahtumasta:
Tiedottaja Tapio Gustafsson
Kalatalouden Keskusliitto
puh (09) 6844 5914