Search
Close this search box.

ARTIKKELI

Kalastusta valvotaan tehostetusti – kalastonhoitomaksun kuitti mukaan kalaan!

Muistathan pitää kalastohoitomaksukuittisi mukana kalareissulla, sillä kalastusta valvotaan nyt tehostetusti. Tehostettu valvonta keskittyy erityisesti uhanalaisiin kaloihin kohdistuvaan kalastukseen, mutta samalla tarkastetaan myös kalastajien luvat.

Kalastonhoitomaksun maksaminen hoituu vuorokaudenajasta riippumatta kätevästi internetissä osoitteessa eräluvat.fi. Kalastonhoitomaksun voi myös maksaa R-kioskeissa ympäri maan. Maksukuitti täytyy pitää kalareissulla mukana ja se pitää näyttää jos kalastuksenvalvoja, poliisi, metsähallituksen erätarkastaja tai rajavartiolaitoksen tarkastaja sitä kysyy.

Kuitti kulkee varmimmin mukana muutamalla kikalla, vinkkaa Kalatalouden Keskusliiton järjestöjohtaja Risto Vesa. ”Ota maksukuitista tai Suomu-lehden mukana tulleesta kalastuskortista puhelimen kameralla valokuva. Näin lupa kulkee mukana kaikkialla, missä puhelinkin. Vaihtoehtoisesti voit kopioida maksukuitin tai kalastuskortin kopiokoneella ja laminoida kopiot säänkestäviksi. Kopiot voi sitten sijoitella kriittisiin paikkoihin, kuten lompakkoon, veneeseen ja viehepakkiin. Laminointi kannattaa kuitenkin jättää tekemättä R-kioskilta saadun maksutositteen osalta, koska laminointi pilaa lämpökirjoitetun kuitin.”

Jos maksukuittia ei tarkastuksessa löydy, saattaa tästä syntyä vaivaa, sillä kalastuksenvalvoja voi lähettää kuitittoman kalastajan poliisiasemalle näyttämään kotiin jääneen tositteen viikon kuluessa tarkastuksesta. Jos kalastaja ei ole maksanut kalastonhoitomaksua lainkaan, poliisi kirjoittaa 100 euron rikesakon, kertoo Risto Vesa Kalatalouden Keskusliitosta.

Maa- ja metsätalousministeriö rahoittaa Kalatalouden Keskusliiton ja sen jäsenjärjestöjen toteuttamaa kalastuksenvalvontakampanjaa vuonna 2019.

Lisätietoja
Kalatalouden Keskusliitto, järjestöjohtaja Risto Vesa, p. 0400 507 832
Kalatalouden Keskusliitto, lakimies Jenny Fredrikson, p. 0400 234 780