Search
Close this search box.

ARTIKKELI

Lapset lähtevät kalaan – Valtakunnallinen kalastuspäivä on monen ensimmäinen kalastusreissu

Valtakunnallinen kalastuspäivä

Valtakunnallista kalastuspäivää vietetään 15. toukokuuta. Tuhannet lapset ympäri Suomen suuntaavat kalavesien äärelle hankkimaan uusia elämyksiä. Joukossa on kokeneita kalastajia, mutta monelle lapselle päivä on ihka ensimmäinen kosketus kalastukseen.

Valtakunnallisen kalastuspäivän tapahtumia järjestetään yli 50 ympäri Suomea. Paikasta riippuen luvassa on ohjattua ongintaa, eri kalastusmenetelmiin tutustumista, kalojen tunnistusta, kalan käsittelyä ja kalaruokaa.

Tärkein ja odotetuin aktiviteetti lapsille on kalaan pääseminen. Monelle lapselle tämä on ensimmäinen kerta vavan varressa, toteaa Valtakunnallista kalastuspäivää koordinoiva Tapio Gustafsson Kalatalouden Keskusliitosta.

Media on tervetullut seuraamaan kalastuspäivän vilpittömän innostuksen täyttämiä tapahtumia ympäri maan. Tapahtumapaikat yhteystietoineen löytyvät osoitteesta: https://ahven.net/kalastus/valtakunnallinen-kalastuspaiva/

Valtakunnallisen kalastuspäivän järjestävät Kalatalouden Keskusliitto jäsenjärjestöineen yhteistyökumppaniensa kanssa. Päivää rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö kalastonhoitomaksuvaroista.

Lisätietoja Valtakunnallisesta kalastuspäivästä:

Tiedottaja Tapio Gustafsson

Kalatalouden Keskusliitto

puh (09) 6844 5914