ARTIKKELI

Nuorten mukaan kalastus on jännittävää ja siitä saa hyviä fiiliksiä – Opetusvideolla nuorten näkökulmia kalastukseen

Tiesitkö, että lähes joka kolmas nuori tai lapsi kalastaa? Kalastavien nuorten mukaan harrastuksessa oppii varsinaisen kalastamisen lisäksi paljon muutakin hyödyllistä. Nuoret kertovat kalastavansa, koska se on jännittävää. Kalastus, enemmän kuin harrastus -opetusvideo peruskouluille kertoo nuorten sanoin, mitä kaikkea kalastus on.

Kalastuksella on Suomessa pitkät perinteet, mutta kalastuksen suosiosta huolimatta sitä ei juurikaan käsitellä koulussa. Koska kalastaessa kuitenkin tarvitsee tietoja, joita opetellaan koulussa ja joista on hyötyä elämässä, päättivät Kalatalouden Keskusliitto ja Kalastajan Kanava toteuttaa peruskouluille suunnatun Kalastus, enemmän kuin harrastus -opetusvideon, jossa asiaan pureutuvat 12-vuotias Helmi Kettunen ja 15-vuotias Arttu Peltonen.

Opetusvideolla nuoret kertovat kalastamistaan kalalajeista, eri kalastusmuodoista sekä mitä kaikkea muuta he ovat kalastuksen ohessa oppineet, kuten veneellä ajaminen, ympäristöstä huolehtiminen ja kalaruuan valmistaminen. Nuorten mukaan kalastus on ”jännittävää ja siitä saa hyviä fiiliksiä”. He myös kertovat, kuinka kärsivällisyys, tarkkuus sekä yksin selviytyminen kehittyvät. Arttu toteaa: ”En tiedä onko tämä taito, mutta kalastamalla oppii oppimaan.” Nuoret käyvät kalassa niin vanhempiensa kuin kavereidensa kanssa, mutta myös yksin. Helmin mukaan yksin kalastaessa on rauhallista ja on aikaa pohtia omia asioita.

Kalastus, enemmän kuin harrastus -opetusvideo saa ensi-iltansa Vene 19 Båt -messuilla Lowrance Live Stagella 8.2. klo 16.15. Paikalla ovat opetusvideon nuoret starat Helmi Kettunen sekä Arttu Peltonen sekä Kalatalouden Keskusliiton tiedottaja Tapio Gustafsson, Kalastajan Kanavan Anne-Maarit Sepling sekä videota rahoittaneen Rapala Rahaston edustaja. Ensiesityksen jälkeen medialla on mahdollisuus haastatella nuoria sekä videon toteuttajatahoja Kalastajan Kanavan Vinkkinurkassa (2e61).

Kalastus, enemmän kuin harrastus -opetusvideo on katsottavissa oheisesta linkistä.

Opetusvideon tekoon on saatu tukea kalastonhoitomaksuvaroista.

Lisätietoja ja kuvapyynnöt:

Tiedottaja
Tapio Gustafsson
Kalatalouden Keskusliitto
Puh. 044 2866 701
tapio.gustafsson@ahven.net

Tuottaja
Anne-Maarit Sepling
Kalastajan Kanava
Puh. 050 5454 014
anne-maarit.sepling@eforte.fi