Search
Close this search box.

ARTIKKELI

Ikä on vain numero – kyllä 65 vuotta täyttänytkin saa maksaa kalastonhoitomaksun

65 vuotta täyttäneet ovat kalastuslain mukaisesti vapautettu kalastonhoitomaksun maksamisesta. Kalatalouden Keskusliitto muistuttaa, että myös he voivat halutessaan maksaa kalastonhoitomaksun kannatusmaksuna kalavesien hyväksi.

Kalatalous rahoittaa itse itsensä kalastonhoitomaksun avulla. Kertyvät rahat käytetään kalavesien kestävään käyttöön ja hoitamiseen, esimerkiksi paikallisiin kunnostustöihin ja kalastuksenvalvontaan. 65 vuotta täyttäneet ovat uuden kalastuslain mukaisesti vapautettu kalastonhoitomaksun maksamisesta. Kalatalouden Keskusliitto kuitenkin muistuttaa, että myös he saavat halutessaan maksaa kalastonhoitomaksun vapaaehtoisena kannatusmaksuna kalavesien hyväksi.

Kaikille 45 euron kalastonhoitomaksun maksaneille lähetetään kalataloutta esittelevä Suomu-lehti, jossa on mukana ostettu kalastuskortti. Samalla maksajat ovat mukana tukemassa Suomen kalataloutta.

Kalastonhoitomaksun suorittaminen onnistuu Eräluvat.fi-verkkokaupassa, Erälupien puhelinpalvelussa 020 69 2424 tai luvanmyyntipisteessä sekä R-kioskissa. R-kioskilta ostettaessa hintaan lisätään toimitusmaksu 3 €.

Lisätietoja:
Toiminnanjohtaja Vesa karttunen, Kalatalouden Keskusliitto, puh. 050 3850 875