Search
Close this search box.

ARTIKKELI

Kalatalouden tavoitteena yli miljardin euron arvoketju

Kalastuksen innovaatio-ohjelma Blue Products on ollut käynnissä vuoden. Ohjelmassa tähän mennessä saavutettuja tuloksia esitellään alan innovaatioseminaarissa Helsingissä 24.5.2018.

Kalastuksen innovaatio-ohjelma Blue Products on nyt ollut käynnissä vuoden ajan. Ohjelman päämäärä on tuottaa taloudellista kasvua kalastuselinkeinolle kehittämällä korkean lisäarvon tuotteita silakasta ja vähempiarvoisista kalalajeista sekä niiden sivuvirroista. Ohjelma on osa hallituksen tavoitetta luoda kalataloudesta yli miljardin euron arvoketju vuoteen 2020 mennessä.

Ohjelmassa on kehitetty prosesseja mm. kalaproteiinin eristymiseen ja sivuvirtojen hyödyntämiseen sekä etsitty menetelmiä kalamassan säilyvyyden parantamiseen. Ohjelman tulokset tähän mennessä esitellään kalastuselinkeinon yrittäjille ym. innovaatioseminaarissa Helsingissä 24.5.2018 klo. 12 hotelli Kämpin Kansallissalissa, Aleksanterinkatu 44A, 2 kerros.

Ohjelman aloittaa hankepäällikkö Vilhjalmur Jens Arnason Iceland Ocean Clusterista. Hän avaa meille esimerkein mitä on mahdollista saavuttaa tuotekehityksellä.

Lisätietoja:
Guy Svanbäck, Österbottens Fiskarförbund, ohjelmakoordinaattori, 0500 860 566
Kaisu Honkapää, VTT, 0400 138 963
Anu Hopia, Turun Yliopisto, 050 3789 919
Jaakko Hiidenhovi, Luonnonvarakeskus, 029 5326 127