Search
Close this search box.

ARTIKKELI

Helsinkiläiset koululaiset lähtevät kalaan

Valtakunnallinen kalastuspäivä

Valtakunnallista kalastuspäivää vietetään Vanhankaupunginkosken suvannolla 16. toukokuuta. Vuosi vuodelta suositumpi tapahtuma tuo lähes 400 helsinkiläistä koululaista opettajineen kalaan yhdelle Suomen parhaista kalapaikoista. Joukossa on kokeneita kalastajia, mutta suurelle osalle lapsista päivä on ihka ensimmäinen kosketus kalastukseen.

Valtakunnallisen kalastuspäivän Helsingin tapahtuma on yksi tapahtuma lähes 60 tapahtuman joukossa. Vanhankaupunginkosken suvannon äärellä lapsille on tarjolla kotimaisten kalalajien tunnistusta, silakkapihvimaistiaisia, naisenergiaa perhokalastuksen huipulta, veneilyturvallisuutta, hauskaa kalan käsittelyä sekä tietysti itse kalastusta.

Kaikkein tärkein ja odotetuin aktiviteetti on tietysti se, kun lapset pääsevät kalaan. Monelle kaupunkilaislapselle tämä on ensimmäinen kerta, kun he pääsevät kalaan, toteaa Helsingin tapahtuman järjestelyistä vastaava tiedottaja Tapio Gustafsson Kalatalouden Keskusliitosta.

Media on tervetullut seuraamaan kalastuspäivän vilpittömän innostuksen täyttämää tapahtumaa Vanhankaupunginkosken suvannolle keskiviikkona 16.5. klo 9-15.

Valtakunnallisen kalastuspäivän Helsingin tapahtuman järjestelyissä ovat Kalatalouden Keskusliiton lisäksi mukana Helsingin kaupunki Kulttuuri ja vapaa-aika (Ulkoilupalvelut) sekä Helsingin Meripelastusyhdistys. Päivää rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö kalastonhoitomaksuvaroista.

Lisätietoja Valtakunnallisesta kalastuspäivästä ja Helsingin tapahtumasta:
Tiedottaja Tapio Gustafsson, Kalatalouden Keskusliitto, puh (09) 6844 5914