Search
Close this search box.

ARTIKKELI

Valtakunnallinen kalastuspäivä on monelle lapselle ensimmäinen kalareissu

Nationella fiskedagen

Valtakunnallista kalastuspäivää vietetään 16. toukokuuta. Tuhannet lapset ympäri Suomen suuntaavat kalavesien äärelle hankkimaan uusia elämyksiä. Joukossa on kokeneita kalastajia, mutta monelle lapselle päivä on ihka ensimmäinen kosketus kalastukseen.

Valtakunnallisen kalastuspäivän tapahtumia järjestetään lähes 60 paikkakunnalla ympäri Suomea. Paikasta riippuen luvassa on ohjattua ongintaa, eri kalastusmenetelmiin tutustumista, kalojen tunnistusta, kalan käsittelyä ja kalaruokaa.

Kaikkein tärkein ja odotetuin aktiviteetti on kuitenkin se, kun lapset pääsevät kalaan. Monelle kaupunkilaislapselle tämä on ensimmäinen kerta, kun he pääsevät kalaan, toteaa Valtakunnallista kalastuspäivää koordinoiva Tapio Gustafsson Kalatalouden Keskusliitosta.

Media on tervetullut seuraamaan kalastuspäivän vilpittömän innostuksen täyttämiä tapahtumia ympäri maan. Tapahtumapaikat yhteystietoineen löytyvät osoitteesta: www.ahven.net/kalastuspaiva

Valtakunnallisen kalastuspäivän järjestävät Kalatalouden Keskusliitto jäsenjärjestöineen yhteistyökumppaniensa kanssa. Päivää rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö kalastonhoitomaksuvaroista.

Lisätietoja Valtakunnallisesta kalastuspäivästä:
Tiedottaja Tapio Gustafsson, Kalatalouden Keskusliitto, puh (09) 6844 5914