Search
Close this search box.

ARTIKKELI

Herkuttele blineillä!

Kun lunta tuiskuttaa tai pakkaset paukkuvat on kiva nauttia hyvästä ruuasta hyvässä seurassa. Blinit kuuluvat alkutalven ruokaperinteeseen erityisesti venäläisessä kulttuurissa. Blinit mädin ja smetanan kera ovat herkullinen ja tyylikäs tarjottava.  Ota tästä talteen blinitaikinan valmistusohje ja kutsu perhe tai kaverit herkuttelemaan!

Blinitaikinan valmistusohje:

50 g hiivaa
2 dl haaleaa vettä
2 tl suolaa
300 g (tattarijauhoja)
150 g vehnäjauhoja (tai vaihda tattarijauhoihin niin taikinasta tulee gluteeniton)
3 kpl kananmunia
4 dl haaleaa kermaa
1 dl sulatettua voita
6 dl kiehuvaa maitoa.

Hiiva liotetaan haaleaan veteen, munat vatkataan kermaveteen sekoitettuna, lisätään suola, jauhot ja lopuksi sulatettu voi vatkataan joukkoon. Taikinan annetaan nousta huoneenlämmössä 4-5 h. Tämän jälkeen vatkataan taikinaan kiehautettu maito vähitellen. Näin saadaan taikina ohueksi paistamista varten.

Ohukaispannu voidellaan riittävällä rasvamäärällä ja paistetaan paksuhkoja blinejä. Paisto molemmilta puolilta. Tarjotaan blinit kuumina mädin, sipulin ja smetanan kanssa.

Hyvää ruokahalua!