Näytetään tulokset 1–18 / 23

Kalastus ja pyydykset

WEKE – Katiskamestarin vuosi DVD

5,00

WEKE - Katiskamestarin vuosi DVD. Vuoden kierto - Katiskamestari Veikki Hakala kertoo suomalisesta kalastuksesta työnsä äärellä, luonnon tapahtumia seuraten. Esittelee myös uusia katiskakeksintöjään. Kesto n. 120 min.

2,00

Personoimattomat pyydysmerkit. Toimitus 10 merkin arkeissa, eli 1 kpl = 10 merkkiä. 

Ale!

Kalastuksenvalvonta

Kalastussäädöksiä 2019

15,00 10,00

Kalastussäädöksiä 2019 sisältää kalatalouden keskeisimmät säädökset. Kalastuslain ja -asetuksen lisäksi teokseen on koottu muita kalataloudessa tärkeitä säädöksiä. Teos on tarpeellinen käsikirja muun muassa osakaskunta- ja kalatalousaluetoimijoille sekä kalastuksenvalvojille.

Kalastus ja pyydykset

Näin ennen

15,00

Näin ennen. Vanhojen pyyntimenetelmien ja -välineiden historiaa. Historiallisia T. H. Järven ja J. Alb. Sandmanin ottamia valokuvia. Kalastusmuseoyhdistyksen julkaisuja. Kirjoittanut Eero Naskali 1993. 127 sivua.

Kalastus ja pyydykset

Kalanpyydysten rakentaminen

7,50

Kalanpyydysten rakentaminen on Pekka Heikkilän kirjoittama. Tämä käsikirja korostaa suunnittelun ja selkeiden piirustusten merkitystä työn ja materiaalin säästäjänä ja osaamisen tallentajana.

Kalastus ja pyydykset

Pyydysrakentamisen perusteet

63,00

Pyydysrakentamisen perusteet -kirja koostuu kahdesta niteestä. Kirja on mittava dokumentti 2000-luvun alun pyydysrakentamisesta.

Kalastus ja pyydykset

Avorysäpiirustukset (7,0 m)

20,00

Avorysäpiirustukset (7,0 m). Jaakko Tammelinin piirtämät ammattimaiseen kalastukseen soveltuvan avorysän piirustukset. (A4)

Kalastus ja pyydykset

Kalanpyydyksiä Varsinais-Suomesta

4,80

Kalanpyydyksiä Varsinais-Suomesta. Selkeät piirustukset. Sisältö mm: silakka-, ahven-,kuha-, made- ja lahnarysä. Nuottapyydykset. Lahna-, siika-, kuha-, made-, turska-, taimen-, lohi- ja silakkaverkko.

16,80

Jokamiehen avorysän piirustukset (2,5 m). Pyyntisyvyys 2,5 m, kalapesä 20 mm:n harvuinen.

9,00

Verkon pauloitus, paikkaus ja verkkokalastus. Hyvin kalastavan verkon valmistuksen ja paikkauksen niksit. Verkkokalastuksen perusteita eri lajeille eri vuodenaikoina. Kirjoittanut Pekka Heikkilä. 2011. 16. p. 64 sivua. (B5).

Kalastus ja pyydykset

Käsiverkkojen pauloittamisesta

1,80

Käsiverkkojen pauloittamisesta -lehtinen. Eripainos lehtiartikkelista. Selkeä kuvaus verkonpauloituksen työtavoista. Kirjoittanut Antero Ahvenniemi 1979. 6 sivua. (A4)

3,70

Liinan sisään kudottu riimuverkko -kirja. Hyvin pyytävän ja sotkeutumatta käsiteltävän riimuverkon teko-ohjeet. Kirjoittanut Vesa Behm 1985. 38 sivua. (A5)

Kalastus ja pyydykset

Lahtirysän rakentaminen

1,80

Lahtirysän rakentaminen -vihkonen. Vannerysän (n.1,5 m korkea) piirustukset ja teko-ohjeet. Eripainos Suomen Kalatuslehdestä. Kirjoittanut Pekka Heikkilä 1980. 9 sivua. (A4)

3,70

Havaspyydysten valmistuksen perusteet. Oppaassa esitellään materiaalit, hapaan rakenne ja mitoitusperusteet, rakentamisessa tarvittavat leikkaukset, kappaleiden liitokset, materiaalitarpeet, sekä kohojen ja painojen laskeminen.

10,00

Kalastuskulttuurin tallennus Suomessa kirja esittelee kalastuskulttuurimme tallennuksen kehitystä, kalastusmuseokokoelmia sekä kalastusmuseotoiminnan sisältöä, ideoita ja tavoitteita. Julkaisijana Kalastusmuseoyhdistys. Kirjoittanut Ari Lappalainen 1993.

Kalastus ja pyydykset

Kalasta Katiskalla

10,00

Kalasta Katiskalla. Katiskakalastus on Suomessa kehittynyt voimakkaasti 2000-luvulla. Katiska on helppokäyttöinen ja varmapyytöinen kalastusväline. Kalasta Katiskalla on tarkoitettu kaikille katiskakalastuksesta kiinnostuneille. 96 s.

Kalastus ja pyydykset

Tuhannen ja yhden hauen tarinoita

10,00

Tuhannen ja yhden hauen tarinoita - Milloin, miksi, missä ja mihin hauki nappaa?

5,00

Bongaa 50+ fisua - hajanaisia havaintoja lajikalastuksesta. Kirjan alkuosassa on perustietoja erilaisten kalojen etsimisestä ja pyydystämisestä. Loppuosasta löytyy hajanaisia havaintoja ja kertomuksia 50+ suomalaisen kalojen bongaamisesta.