Näytetään kaikki 18 tulosta

Kalastuksenvalvonta

Personoimattomat pyydysmerkit

0.20

Personoimattomat pyydysmerkit. Materiaali vedenkestävä, synteettinen ja luja TYVEK, jolle on helppo kirjoittaa lain vaatimat kalastajan nimi- ja yhteystiedot vedenkestävällä tussilla tai lyijykynällä. Vuoden 2019 väri on vihreä. Toimitus 10 merkin arkeissa. Minimitilaus 20 merkkiä (2 arkkia). Personoituja pyydysmerkkejä voit tilata täältä!

Kalastus ja pyydykset

Lahtirysän rakentaminen

1.80

Lahtirysän rakentaminen -vihkonen. Vannerysän (n.1,5 m korkea) piirustukset ja teko-ohjeet. Eripainos Suomen Kalatuslehdestä. Kirjoittanut Pekka Heikkilä 1980. 9 sivua. (A4)

Kalastus ja pyydykset

Käsiverkkojen pauloittamisesta

1.80

Käsiverkkojen pauloittamisesta -lehtinen. Eripainos lehtiartikkelista. Selkeä kuvaus verkonpauloituksen työtavoista. Kirjoittanut Antero Ahvenniemi 1979. 6 sivua. (A4)

3.70

Havaspyydysten valmistuksen perusteet. Eräs pyydysrakennuksen pioneerijulkaisuista. Oppaassa esitellään materiaalit, hapaan rakenne ja mitoitusperusteet, rakentamisessa tarvittavat leikkaukset, kappaleiden liitokset, materiaalitarpeet, sekä kohojen ja painojen laskeminen. Kirjoittajina Antero Ahvenniemi ja Pekka Heikkilä v. 1980. 36 sivua. (A5)

3.70

Liinan sisään kudottu riimuverkko -kirja. Hyvin pyytävän ja sotkeutumatta käsiteltävän riimuverkon teko-ohjeet. Kirjoittanut Vesa Behm 1985. 38 sivua. (A5)

Kalastus ja pyydykset

Kalanpyydyksiä Varsinais-Suomesta

4.80

Kalanpyydyksiä Varsinais-Suomesta. Kalatalousteknikkotutkintoa varten tehty ansiokas koontityö Varsinais-Suomessa hyviä saaliita antaneista pyydyksistä. Selkeät piirustukset. Sisältö mm: silakka-, ahven-,kuha-, made- ja lahnarysä. Nuottapyydykset. Lahna-, siika-, kuha-, made-, turska-, taimen-, lohi- ja silakkaverkko. Kirjoittanut Seppo Kyllönen 1985. 58 sivua. (A4)

5.00

Bongaa 50+ fisua - hajanaisia havaintoja lajikalastuksesta. Kalojen bongaaminen eli fongaaminen on uusi 2000-luvulla Suomeen rantautunut harrastus. Fongauksessa on tarkoitus bongata mahdollisimman monta kalalajia Suomen vesistä esimerkiksi vuoden tai vuorokauden aikana. Lisäksi harrastajat keräävät eliksiä eli elämänpinnoja. Kirja on ensimmäinen lajikalastukseen keskittyvä kalakirja. Kirjan alkuosassa on perustietoja erilaisten kalojen etsimisestä ja pyydystämisestä. Loppuosasta löytyy hajanaisia havaintoja ja kertomuksia 50+ suomalaisen kalojen bongaamisesta. Kirjoittaja Markku Myllylä

Kalastus ja pyydykset

WEKE – Katiskamestarin vuosi DVD

5.00

WEKE - Katiskamestarin vuosi DVD. Vuoden kierto - Katiskamestari Veikki Hakala kertoo suomalisesta kalastuksesta työnsä äärellä, luonnon tapahtumia seuraten. Esittelee myös uusia katiskakeksintöjään. Kesto n. 120 min.

Kalastus ja pyydykset

Kalanpyydysten rakentaminen

7.50

Kalanpyydysten rakentaminen on Pekka Heikkilän kirjoittama. Tämä käsikirja korostaa suunnittelun ja selkeiden piirustusten merkitystä työn ja materiaalin säästäjänä ja osaamisen tallentajana.

9.00

Verkon pauloitus, paikkaus ja verkkokalastus. Hyvin kalastavan verkon valmistuksen ja paikkauksen niksit. Verkkokalastuksen perusteita eri lajeille eri vuodenaikoina. Kirjoittanut Pekka Heikkilä. 2011. 16. p. 64 sivua. (B5).

Kalastus ja pyydykset

Tuhannen ja yhden hauen tarinoita

10.00

Tuhannen ja yhden hauen tarinoita - Milloin, miksi, missä ja mihin hauki nappaa? Gallup-kyselyn tekeminen 1000 hauelle uistelemalla on ollut mielenkiintoista ja hauskaa puuhaa. Kirjasta löytyy vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin: milloin kannattaa kalastaa haukea, missä hauki luuraa, onko hauki- vuosien välillä eroja, parhaimmat haukikuukaudet, montako tuntia pitää kalastaa saadakseen 10-kiloisen hauen. Myös hauen ruoaksi valmistamiseen löytyy vinkkejä ja valmistusreseptejä. Kirjoittaja Markku Myllylä

Kalastus ja pyydykset

Kalasta Katiskalla

10.00

Kalasta Katiskalla. Katiskakalastus on Suomessa kehittynyt voimakkaasti 2000-luvulla. Katiska on helppokäyttöinen ja varmapyytöinen kalastusväline. Kalasta Katiskalla on tarkoitettu kaikille katiskakalastuksesta kiinnostuneille. 96 s.

10.00

Kalastuskulttuurin tallennus Suomessa kirja esittelee kalastuskulttuurimme tallennuksen kehitystä, kalastusmuseokokoelmia sekä kalastusmuseotoiminnan sisältöä, ideoita ja tavoitteita. Julkaisijana Kalastusmuseoyhdistys. Kirjoittanut Ari Lappalainen 1993.

Kalastus ja pyydykset

Suomen kalojen tunnistusopas

12.00

Suomen kalojen tunnistusopas. Uudistetussa tunnistusoppaassa esitellään Suomessa vakinaisesti esiintyvät kalalajit tunnistusta helpottavien värillisten piirroskuvien ja tuntomerkkien kera. Kirjoittajina Hannu Lehtonen ja Kari Nyberg.

16.80

Jokamiehen avorysän piirustukset (2,5 m). Sisävesikalastuksen kehittämisprojektin yhteydessä tehty tuote. Selkeät piirustukset suomukalapyydykseen, jonka kalastavuus on hyvä ja käsittely helppoa. Pyyntisyvyys 2,5 m, kalapesä 20 mm:n harvuinen. Pyydyksen kehittäjä ja oppaan kirjoittaja Jaakko Tammelin 1992, 27 sivua. (A4)

Kalastus ja pyydykset

Avorysäpiirustukset (7,0 m)

20.00

Avorysäpiirustukset (7,0 m). Jaakko Tammelinin piirtämät ammattimaiseen kalastukseen soveltuvan avorysän piirustukset. (A4)

25.00

Kalastusmatkailu - Minustako kalastusmatkailuyrittäjä? Kalatalouden Keskusliiton julkaisemaan kalastusmatkailukirjaan on koottu perustietoja kalastusmatkailuyrittäjäksi aikoville, tietoja Suomen kalavesistä, kaloista ja kalastuksesta, lainsäännön koukeroita, esimerkkejä kalastusmatkailusta ulkomailta ja kotimaasta, kalastuksen tuotteistamisesta, markkinoinnista ja mainonnasta. Kirjan tarkoituksena on herättää ajatuksia ja antaa tietoa kalastusmatkailuyrityksen suunnittelun ja toteuttamisen pohjaksi. Kirjoittaja Markku Myllylä 2016. 210 s.

Kalastus ja pyydykset

Pyydysrakentamisen perusteet

63.00

Pyydysrakentamisen perusteet -kirja koostuu kahdesta niteestä. A-osassa käsitellään pyydysvalmistuksen perusteita, verkon ja erityyppisien rysien ja nuottien valmistusta, verkkokalastusta verkkotyypeittäin sekä katiskapyyntiä. B-osassa on enin osa teoksen yksityiskohtaisista rakennekuvista. Kirja on hyödyllinen esimerkiksi verkkokalasta-jalle, joka haluaa paneutua pyydyksensä valmistamiseen tai korjaamiseen. Teos sopii myös oppikirjaksi alan oppilaitoksille. Kirja on mittava dokumentti 2000-luvun alun pyydysrakentamisesta. Kirjoittanut Jaakko Tammelin 2005. 235 + 179 sivua.