Näytetään kaikki 14 tulosta

Kalatalouden Keskusliiton esitteistä löydät tietoa muun muassa kalastuksesta, kalastusluvista, kalalajeista, vesialueen omistuksesta, kalan perkauksesta ja käsittelystä, kalojen iänmäärityksestä sekä pyydysten merkinnästä. Esitteet voi lukea pdf-muodossa tai niitä voi tilata kotiin. Tutustu esitteisiimme!

0,00 (alv 0% 0,00)

Valtakunnallista kalastuspäivää varten suunniteltu Kalastus on kivaa -esite kertoo lapsille hauskasti ja monipuolisesti suomalaisesta kalastuksesta.Esitteemme ovat pieninä määrinä tilattuina ilmaisia. Suuremmista tilauksista veloitetaan postituksesta aiheutuneet kulut, vaikka ne eivät kassalla näkyisikään.

Esitteet

Järvilohi

Järvilohi esitteessä kerrotaan äärimmäisen uhanalaisesta järvilohesta. Järvilohta esiintyy Suomessa alkuperäisenä nykyisin vain Vuoksen vesistössä ja Hiitolanjoessa. Vuoksen järvilohikanta on istutuksien ja emokalaviljelyn varassa.

Esitteet

Muikku

0,00 (alv 0% 0,00)

Muikku on lohikaloihin kuuluva hopeanhohtoinen kala. Muikku on Suomen sisävesien tärkein talouskala. Lue esite tästä.Esitteemme ovat pieninä määrinä tilattuina ilmaisia. Suuremmista tilauksista veloitetaan postituksesta aiheutuneet kulut, vaikka ne eivät kassalla näkyisikään.

Esitteet

Silakka

0,00 (alv 0% 0,00)

Silakka on Suomen kaupallisen kalastuksen tärkein saaliskala. Yhdessä kilohailin kanssa silakka muodostaa 95 prosenttia Suomen merialueen saaliista. Lue esite tästä.Esitteemme ovat pieninä määrinä tilattuina ilmaisia. Suuremmista tilauksista veloitetaan postituksesta aiheutuneet kulut, vaikka ne eivät kassalla näkyisikään.

Esitteet

Ankerias

0,00 (alv 0% 0,00)

Ankerias on mielenkiintoinen ja salaperäisin kalalajimme. Se on myös äärimmäisen uhanalainen. Ankeriaan elämänkierto alkaa ja päättyy Sargassomerellä, yli 6 000 kilometrin päässä Suomesta.Lue esite tästä.Esitteemme ovat pieninä määrinä tilattuina ilmaisia. Suuremmista tilauksista veloitetaan postituksesta aiheutuneet kulut, vaikka ne eivät kassalla näkyisikään.

Esitteet

Rapu

0,00 (alv 0% 0,00)

Suomessa esiintyy alkuperäinen erittäin uhanalainen jokirapu ja vuonna 1967 Pohjois-Amerikasta tuotu täplärapu. Ravut muistuttavat paljon toisiaan, mutta ne voidaan erottaa muutamasta tuntomerkistä.Lue esite tästä.Esitteemme ovat pieninä määrinä tilattuina ilmaisia. Suuremmista tilauksista veloitetaan postituksesta aiheutuneet kulut, vaikka ne eivät kassalla näkyisikään.

Varasto loppu

Kalastuslakiesitteessä kuvataan lyhyesti uuden lain keskeiset aiheet, lupajärjestelmä sekä pyyntimitat, saaliskiintiöt ja rauhoitusajat. Esite löytyy suomen-, ruotsin-, englannin- ja venäjänkielisenä.Esitteemme ovat pieninä määrinä tilattuina ilmaisia, yli 10 esitteen tilauksisat peritään toimituskulut.Lue  kalastuslakiesite suomeksi Lue kalastuslakiesite ruotsiksi Lue kalastuslakiesite englanniksi In english Lue kalastuslakiesite venäjäksi ЗАКОН О РЫБНОЙ ЛОВЛЕ

0,00 (alv 0% 0,00)

Seisovien ja kiinteiden pyydysten, kuten verkko, katiska, pitkäsiima tai rysä, selvästi havaittava merkintä on pakollista. Esite opastaa miten merkitä pyydykset oikein. Lue esite tästä.Ruotsinkielisen esitteen voit lukea tai tilata täältä.Esite on ilmainen pieninä määrinä tilattuna. Yli 10 kappaleen tilauksista veloitetamme postituksesta aiheutuneet kulut, vaikka ne eivät kassalla näkyisikään.

0,00 (alv 0% 0,00)

Vesialueen omistajille suunnattu esite. Lue esite tästä.Esitteemme ovat pieninä määrinä tilattuina ilmaisia. Suuremmista tilauksista veloitetaan postituksesta aiheutuneet kulut, vaikka ne eivät kassalla näkyisikään.

0,00 (alv 0% 0,00)

Saimaalla elää yksi maailman uhanalaisimmista hylkeistä. Saimaannorppa (Pusa hispida saimensis) on norpan kotoperäinen alalaji. Kalasta norppaturvallisesti Saimaalla -esitteessä kerrotaan kalastuksesta saimaannorppa-alueilla. Lue esite tästä!Esitteemme ovat pieninä määrinä tilattuina ilmaisia. Suuremmista tilauksista veloitetaan postituksesta aiheutuneet kulut, vaikka ne eivät kassalla näkyisikään.

0,00 (alv 0% 0,00)

Kalabongauksessa yritetään pyydystää mahdollisimman monta kalalajia. Jos haluat kokeilla uudenlaista kalastusta, tervetuloa bongauksen pariin! Lue esite tästä!Ruotsinkielisen esitteen voit lukea tai tilata täältä.Esitteemme ovat pieninä määrinä tilattuina ilmaisia. Suuremmista tilauksista veloitetaan postituksesta aiheutuneet kulut, vaikka ne eivät kassalla näkyisikään.

0,00 (alv 0% 0,00)

Venäjän kielisille kalastajille suunnatun esitteen tarkoituksena on antaa tietoa Suomen kalastuslupajärjestälmästä, kalojen pyyntimitoista ja rauhoitusajoista. Kaikki tiedot on esitetty venäjän lisäksi suomeksi, mikä tekee esitteestä hyvän työvälineen esimerkiksi kalastuksenvalvojille. Lue esite tästä!Esitteemme ovat pieninä määrinä tilattuina ilmaisia. Suuremmista tilauksista veloitetaan postituksesta aiheutuneet kulut, vaikka ne eivät kassalla näkyisikään.

0,00 (alv 0% 0,00)

Kalat ovat vaihtolämpöisiä ja kasvavat pituutta koko elämänsä. Kalojen iänmääritys perustuu kalojen luutumiin (suomut, luut ja otoliitit) muodostuneiden kasvuvyöhykkeiden laskemiseen. Opi määrittämään kalojen ikää esitteemme avulla. Lue esite tästä!Ruotsinkielisen esitteen voit tilata tai lukea täältä.Esitteemme ovat pieninä määrinä tilattuina ilmaisia. Suuremmista tilauksista veloitetaan postituksesta aiheutuneet kulut, vaikka ne eivät kassalla näkyisikään.

0,00 (alv 0% 0,00)

Kala on helposti pilaantuva elintarvike. Tästä syystä kalan oikeaan käsittelyyn ja säilyttämiseen on kiinnitettävä erityistä huomiota. Lue esite tästäRuotsinkielisen esitteen voit tilata tai lukea täältä.Esitteemme ovat pieninä määrinä tilattuina ilmaisia. Suuremmista tilauksista veloitetaan postituksesta aiheutuneet kulut, vaikka ne eivät kassalla näkyisikään.