Search
Close this search box.

ARTIKKELI

Kalabongauskisan voittoja kahteen helsinkiläiseen peruskouluun

Koululuokkien Kalabongauskisan voitti PohjoisHaagan yhteiskoulun 8Dluokka. Vuodesta 2015 järjestettyyn kalabongauskisaan osallistui tänä vuonna 21 koululuokkaa eri puolilta Suomea.

Kalatalouden Keskusliitto järjesti toukokuussa Koululuokkien Kalabongauskisan kaikille Suomen peruskouluille osana Valtakunnallista kalastuspäivää. Kalabongauskisan voiton vei Pohjois-Haagan yhteiskoulun 8D-luokka. Oppilaat saivat palkinnoksi pyyntivalmiit virvelit sekä uistinrasiat vieheineen.

Liikunta- ja matematiikkapainotteisen koulun luokan oppilaat pyydystivät 16 kalalajia viikon aikana. Suoritus hipoo jo ennätystä, sillä nykyinen kisaennätys on 18 kalalajia. 8D-luokalta löytyi muutama kalastukseen laajemmin perehtynyt oppilas. He hyödynsivät mallikkaasti eri kalastustekniikoita ja siivittivät luokkansa kisan voittoon.

-Saimme kaloja pääsääntöisesti onkimalla ja virvelillä. Muutamia kalalajeja kävin myös lirkkimässä Vuosaaren ja Lauttasaaren rantavesissä, kertoo 8D-luokan oppilas Leo. Leo on mukana Stadin Kalajunnuissa ja harrastaa monipuolisesti kalastusta aina perhokalastuksesta ongintaan.

Hopearuutanan kisaan onkinut Oskari komppaa vierestä: -Sanotaan näin, että minä olen vapaa-ajan kalastaja, mutta Leo harrastaa tosissaan. Oskari oli fongannut hopearuutanan lisäksi hauen.

Luokanopettaja Harri Jokela seuraa ylpeänä oppilaiden innostunutta puhetta kalastuksesta. -Kun kuulin Leolta, että tällainen kilpailu on olemassa en voinut olla suostumatta. Idea kilpailuun osallistumisesta saatiin viime vuoden voittajaluokalta Tapanilan Hiidenkiven peruskoulusta.

Luokka pyydysti kisassa seuraavat kalalajit: ahven, hauki, hietatokko, hopearuutana, kiiski, kivinilkka, kolmipiikki, kymmenpiikki, lahna, mustatäplätokko, pasuri, ruutana, salakka, silakka, särki, putkisieraintokko

Pääpalkinnon lisäksi kalastusvälineitä arvottiin kaikkien kalabongauskisaan osallistuneiden luokkien kesken. Arvontapalkintoja voittivat Arabian peruskoulun 5A ja Kuhan koulu Ranualta.

Koululuokkien Kalabongauskisa?

Koululuokkien Kalabongauskisaa on järjestänyt Kalatalouden Keskusliitto jo vuodesta 2015. Koululuokkien Kalabongauskisa on osa Valtakunnallista kalastuspäivää. Päivää rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö kalastonhoitomaksuvaroista. Koululaisten palkinnot ovat lahjoittaneet Kuusamon UistinFinlandia Uistin, Nils Master Lures, RapalaOPM InternationalDaiwa Scandinavia ja Abu Garcia.

Toivotamme kaikille koululaisille mahtavaa kalastuskesää!

Lisätietoa Koululuokkien Kalabongauskisasta:

Tiedottaja Tapio Gustafsson
Kalatalouden Keskusliitto
puh 044 4931 457