Search
Close this search box.

ARTIKKELI

Kunnostushankkeisiin saatavilla avustuksia syksyn avustushauissa

Vesistökunnostuksiin ja vesiensuojelutoimenpiteisiin on saatavilla avustuksia useista eri rahoituslähteistä.

Kaikki avustusmuodot ja avoinna olevat haut löydät ympäristöhallinnon Rahat pintaan -sivustolta. Lisätietoja avustusten hakemisesta tarjoavat ELY-keskukset. Erityisesti kalatalouden ja vesien parissa työskentelevät yhdistykset ja yhteisöt voivat hakea rahoitusta erinäisiin hankkeisiin. Kehotamme myös osakaskuntia ja kalatalousalueita tekemään rohkeasti hakemuksia! Tarkat avustustiedot ja ajankohdat on katsottavissa rahoituskalenterista.

Syksyllä 2022 avautuvat esimerkiksi seuraavat avustushaut:

  • 15.9.–31.10.2022 Kunta- ja Järjestö Helmi-ohjelman avustushaku
  • 18.10.–30.11.2022 Vesien- ja merenhoidon ja vesistö-, vesitalous- ja kalataloustoimenpiteiden avustukset
  • 18.10.–30.11.2022 Maa- ja metsätalouden vesienhallinnan edistämisen avustushaku

Lisäksi hankkeesta riippuen kannattaa tutustua esimerkiksi vaelluskalojen elinolosuhteita parantavaan NOUSU-ohjelmaan, EU:n Leader-tukeen sekä Euroopan meri-, kalatalous- ja vesiviljelyrahoitukseen 2021-2027