Search
Close this search box.

ARTIKKELI

Päijät-Hämeen Kalatalouskeskus

Päijät-Hämeen Kalatalouskeskus on järjestänyt pyydystalkoot jo yli 25 vuoden ajan.

Päijät-Hämeen Kalatalouskeskus on Kalatalouden Keskusliiton jäsenjärjestö, jonka tavoitteena on edistää kalataloutta Päijät-Hämeen alueella.

Päijät-Hämeen Kalatalouskeskus (PHKK) on vuonna 1908 perustettu ja 2005 itsenäiseksi rekisteröitynyt maakunnallinen neuvontajärjestö, joka työskentelee kalojen, kalavesien ja näitä hyödyntävien ihmisten hyväksi.

Toiminnanjohtajan virka on yhdistyksessä tällä hetkellä avoinna, joten juuri nyt meidät tavoittaa parhaiten olemalla yhteydessä puhaanjohtaja Tapani Pietariin.

Kalatalouskeskus toimii laajalla alueella Hollolasta, Lahdesta ja Nastolasta pohjoiseen Hartolaan sekä itään Kouvolaan. Kalatalouskeskuksen jäseninä on muun muassa kalatalousyhteisöjä, alueen kuntia, matkailukalastusyrittäjiä, kala- ja rapualan yrittäjiä sekä alan harrastajia.

Kalavesienhoito on meille sydämen asia. Vesien puhtaus takaa monipuoliset virkistys- ja kalastusmahdollisuudet. Toimintamme ytimenä on ollut talkoohengen luominen vesienhoitoon. Pyydystalkoot on jo yli 25 vuoden ajan koonnut 50 - 70 osakaskuntien ja kalastajajärjestöjen henkilöä mukaan yhteiseen toimintaan tammikuussa. Lisäksi kunnat, yritykset ja säätiöt ovat tukeneet toimintaa tarvikehankinnoissa ja varustamisessa.

Ydinosaamista ovat neuvontatyön lisäksi olleet kalanistutuksien, jokien kunnostuksien, kalastusvalvonnan, koululaisten kalapäivien ja lastentapahtumien järjestäminen.

<><

Kalatalousneuvonnan ja Kalatalouden Keskusliiton 130-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kaikista Kalatalouden Keskusliiton jäsenjärjestöistä julkaistaan lyhyet esittelyt vuoden 2021 aikana.