Search
Close this search box.

ARTIKKELI

Syökää silakkaa! – Stadin Silakkamarkkinat alkavat sunnuntaina 4.10.

Silakkamarkkinoilla myydään kalaa aamusta iltaan

Stadin Silakkamarkkinoita vietetään perinteiseen tapaan Helsingin Kauppatorilla 4.–10. lokakuuta. Veneistä ja myyntimökeistä silakkatuotteita saapuu myymään lähes 30 kalastajaa eri puolilta Suomea.  

Stadin Silakkamarkkinat on Suomen vanhimpia yleisötapahtumia, jota on juhlittu Helsingissä jo vuodesta 1743. Vuosien mittaan Silakkamarkkinat on kasvanut yhdeksi kaupungin syyskauden merkkipaaluista.

Kotimainen kala on ilmastoystävällinen ja terveellinen vaihtoehto – hiilijalanjälki on pienempi kuin lihan ja luonnonkalojen syöminen on ympäristöteko myös veden laadun kannalta, koska kalansaaliiden kanssa vedestä poistuu fosforia ja typpeä. Erityisesti läheltä pyydetyn silakan ja kilohailin ympäristövaikutukset ovat todella pienet. Silakan kulutus on kuitenkin laskenut roimasti Suomessa. Vielä 1980-luvun alussa suomalaiset söivät silakkaa yli 30 miljoonaa kiloa vuodessa. Nykyinen kulutus on enää kymmenesosa siitä, 3,5–4 miljoonaa kiloa. Nyt on korkea aika muuttaa trendiä, ja alkaa syömään enemmän terveellistä lähikalaa!

Koronavirustilanteen vuoksi Stadin Silakkamarkkinoilla ei järjestetä avajais- tai oheisohjelmaa, eli emme ole Kalatalouden Keskusliitosta mukana markkinoilla tänä vuonna. Toivottavasti nähdään taas ensi vuonna!

Lisää silakkamarkkinoista voit lukea tapahtumajärjestäjän sivuilta.