Search
Close this search box.

ARTIKKELI

Nationella fiskedagen lockar skolelever i Helsingfors att pröva på fiske

Pasuri on jäänyt saaliiksi valtakunnallisen kalastuspäivän Helsingin tapahtumassa.

Den Nationella fiskedagen firas vid Gammelstadsforsen den 15 maj. Det populära evenemanget samlar nästan 400 skolbarn och lärare från Helsingfors vid en av Finlands bästa fiskeplatser.

Den Nationella fiskedagens evenemang i Helsingfors går av stapeln vid Gammelstadsforsen den 15 maj. Vid Gammelstadsforsen rör sig barnen klassvis och får lära sig känna igen inhemska fiskar och hur man hanterar fisk, lära sig om olika fiskesätt och smaka på strömmingsbiffar. Dagen avrundas med mete, där barnen själv får prova på att meta under ledning av fiskeinstruktörer.  

”Det bästa är att meta. Barnens iver och spänning är påtagbar då de får metspöna i handen. För många av eleverna är det första gången de fiskar”, konstaterar evenemangets koordinator Tapio Gustafsson från Centralförbundet för Fiskerihushållning.

Media är hjärtligt välkommen och följa med den Nationella fiskedagens glada fiskeupplevelser vid Gammelstadsforsen onsdagen den 15.5. klockan 9–15.

För Nationella fiskedagens arrangemang i Helsingfors svarar Centralförbundet för Fiskerihushållning tillsammans med bland annat Helsingfors stads Kultur och fritid (Idrottsservice). Fiskeinstruktörsstuderande från Koulutuskeskus Salpaus metar med barnen. Jord- och skogsbruksministeriet finansierar dagen ur fiskevårdsavgiftsmedlen.

Tilläggsuppgifter om den Nationella fiskedagen och evenemanget i Helsingfors:
Informatör Tapio Gustafsson
Centralförbundet för Fiskerihushållning
tel. 044 4931 457