Search
Close this search box.

ARTIKKELI

Lärare – vinn fiskeredskap åt din klass!

Koululuokkien kalabongauskisa_kiiski

Skolklassernas fiskbongningstävling ordnas den 23–27.8, som en del av den nationella fiskedagen. Tävlingen går ut på att skolklassen under veckans gång ska försöka bonga så många fiskarter som möjligt. Den klass som fått ihop flest fiskarter vinner och belönas med fiskeredskap för hela klassen. Därtill lottas det ut andra fina fiskerelaterade priser bland alla deltagande klasser!

I den här lekfulla tävlingen är stilen så gott som fri. Hela klassen kan tillsammans gå och fiska, eller så kan eleverna i mindre grupper gå och fiska, även utanför skoltid. Efter att tävlingstiden gått ut på fredagen 27.8, har du tid på dig att anmäla de fiskar din klass lyckats fiska fram till den 30.8. klockan 12 på adressen https://ahven.net/kalastus/ilmoita-bongaus/.

Även fiske på nätet möjligt

Om det av ett eller annat skäl inte är möjligt att gå och fiska, har vi sammanställt fiskerelaterade uppgifter och spel på vår hemsida https://ahven.net/sv/fakta-om-fisk/undervisningsmaterial/. Genom att spela fiskbingo med din skolklass under fiskbongningsveckan och skicka en bild på en ifylld bingolapp till adressen kalastus@ahven.net är din klass med i utlottningen av finfina fiskerelaterade priser.

Fiske är kul!

Med fiskbongningstävlingen vill Centralförbundet för Fiskerihushållning tillsammans med sina samarbetsparter lyfta fram att fiske är en utmärkt hobby. Vårt budskap lyder – fiske är kul! Fiske som hobby ger mängder av frisk luft och stora upplevelser.  För att komma i gång med hobbyn behövs bara ett enkelt metspö och några daggmaskar. Om och när man blir biten av fiskeflugan finns det gott om fiskevatten i de tusen sjöarnas land.

Tilläggsuppgifter ges av: Centralförbundet för Fiskerihushållnings fiskeribiolog Malin Lönnroth tel. 040-596 0808

Den nationella fiskedagen är ett landsomfattande evenemang riktat till barn. Den nationella fiskedagen vill på ett mångsidigt sätt främja fiske och fisk som mat, samt få barn och unga intresserade av fiske. Dagen ordnas i samarbete med riksdagens fiskeklubb, Jord- och skogsbruksministeriet samt Centralförbundet för Fiskerihushållning och dess regionala medlemsförbund. Samarbetsparter är Finlands 4H, fiskbranschens tidningar, Kuusamon Uistin, Eumer, Finlandia Uistin, Daiwa, OPM, Abu Garcia och Rapala.