Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Fiskeövervakarkurs i Vasa 25.11

25.11.2021

Torsdagen den 25 november kl. 10-16 ordnar Centralförbundet för fiskerihushållning i samarbete med Österbottens Fiskarförbund en fiskeövervakarkurs i Vasa.  Kursens plats bestäms och informeras om senare.

Fiskeövervakarkursen riktar sig till både de som vill bli fiskeövervakare samt till de som redan fungerar som fiskeövervakare. Vi inleder med en grundkurs i fiskeövervakning, där även gamla övervakare kan fräscha upp kunskaperna. Efter grundkursdelen övergår vi att diskutera den praktiska fiskeövervakningen i Österbotten. Vilka är de största fiskeövervakningsbehoven, hur borde fiskeövervakningen synas i fiskeriområdenas nyttjande- och vårdplanering och hur få mer synlighet för övervakningen? Vilka tekniska hjälpmedel finns det och hur kan vi säkerställa att samarbetet med myndigheterna förlöper smidigt?

Kursen hålls av fiskeribiolog Malin Lönnroth och jurist Elias Rauhala vid Centralförbundet för Fiskerihushållning. Deltagandet i kursen är avgiftsfri.

Efter kursen ordnar NTM-centralen ett provtillfälle i samma utrymme för de som vill avlägga fiskeövervakarprovet. NTM-centralen fakturerar dem som deltar i provet 58 € i efterskott (inkluderar fiskeövervakarkort och funktionsbeteckning). Passfoto till fiskeövervakarkortet kan ges åt NTM-centralen vid provtillfället eller skickas i efterhand. Alla som vill avlägga provet måste ha med identitetsbevis.

Anmälan till kursen samt i provtillfället görs senast 11 november 2021 till Marina Nyqvist (050-527 2314, marina.nyqvist(at)fishpoint.net). Begränsat antal platser. 

 

Studiematerial:

Lagen om fiske: https://www.finlex.fi/sv/laki/ajantasa/2015/20150379

Förordningen om fiske: https://www.finlex.fi/sv/laki/ajantasa/2015/20151360

För den som deltar i kursen kan vi erbjuda den svenska fiskeövervakarens handbok till specialpriset 10 euro + frakt. Beställ boken här: https://ahven.net/sv/p/fiskeovervakarens-handbok-2/

 

Fiskeövervakarkursen finansieras med medel från influtna fiskevårdsavgifter. 

Tiedot

Päivämäärä:
25.11.2021
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
,

Järjestäjät

Österbottens Fiskarförbund
Kalatalouden Keskusliitto