Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

DIGITAL FISKEÖVERVAKNINGSKURS

7.5.2020

DIGITAL FISKEÖVERVAKNINGSKURS 7.5.

VAD: Fiskeövervakardagen riktar sig till både till dig som vill bli fiskeövervakare samt dig som redan fungerar som fiskeövervakare.

Vi planerade att ordna kursen i Vasa 7.5, men på grund av de rådande restriktionerna ordnar vi en digital fiskeövervakningskurs istället. Du kan alltså delta i kursen hemifrån. För att delta behöver du ha en dator, platta eller smarttelefon med nätanslutning.

Vi inleder med en grundkurs i fiskeövervakning, där även gamla övervakare kan fräscha upp kunskaperna. Efter grundkursdelen övergår vi att diskutera den praktiska fiskeövervakningen i svenska Österbotten. Vilka är de största fiskeövervakningsbehoven, hur borde fiskeövervakningen synas i fiskeriområdenas nyttjande- och vårdplanering och hur få mer synlighet för övervakningen? Vilka tekniska hjälpmedel finns det och hur kan vi säkerställa att samarbetet med myndigheterna förlöper smidigt?

Kursen ordnas av Österbottens Fiskarförbund i samarbete med Centralförbundet för Fiskerihushållning. Centralförbundets fiskeribiolog Malin Lönnroth håller kursen tillsammans med Leif Kaarto och Marina Nyqvist från fiskarförbundet.

PRIS: Deltagandet är avgiftsfritt.

HUR: Anmälan görs senast 23 april 2020 till info(at)fishpoint.net, eller till Marina Nyqvist på telefonnummer 050-527 2314.  Antalet platser är begränsat till 15 st. De som anmäler sig får en inbjudan via e-post med en länk till kursen, samt närmare anvisningar.

KURSPROGRAM
9 – 11             Fiskeövervakarens behörighet och godkännande

Fiskeövervakarens befogenheter

Kundbetjäningsfärdigheter

Fiskerilagstiftningen

Fiskeribrott och dess följder

11-12              Lunch

12-12.45         Förvaltningslagstiftningen i fiskeövervakarens arbete

Samarbete med myndigheter

Säkerhet på vatten och is

12:45 -13.15   Centralförbundets jurist Irena Pirhonen och förbundschef Risto Vesa finns med för att svara på fiskeövervakningsfrågor

13:30-15:00   Praktiska fiskeövervakningen i Österbotten

FISKEÖVERVAKARPROV: Provtillfällen ordnas separat av Egentliga Finlands NTM-central. Det är osäkert i nuläget, när och hur proven ordnas.

STUDIEMATERIAL:

Lag om fiske: https://www.finlex.fi/sv/laki/ajantasa/2015/20150379

Förordning om fiske: https://www.finlex.fi/sv/laki/ajantasa/2015/20151360

För den som deltar i kursen kan vi erbjuda den svenska fiskeövervakarens handbok + kalastuksenvalvojan kenttäkäsikirja i fickformat till sammanlagda specialpriset 10 euro + frakt. Beställningar till: malin.lonnroth(at)ahven.net eller 040-5960 808

Fiskeövervakningskursen finansieras genom medel influtna från fiskevårdsavgiften.

Tiedot

Päivämäärä:
7.5.2020
Tapahtumaluokka: