Vuoden Kalastuksenvalvoja
-kilpailu on käynnissä!

Tervetuloa ahvennettiin!

Ahvennet on tietolähde kaikille kaloista ja kalastuksesta kiinnostuneille. Kalatalouden Keskusliiton ahvennet tarjoaa tietoa niin kalastuksesta, tarvittavista kalastusluvista kuin kalastuksenvalvonnasta. Sivustolta löydät apua osakaskuntien ja kalatalousalueiden toimintaan ja kalavesien hoitoon sekä kaupalliseen kalastukseen.

Kalatalouteen liittyvän asiatiedon lisäksi ahvennetistä löytyvät yhteystiedot koko Suomen kattavalle verkostolle paikallisia kalatalousasiantuntijoita kalatalouskeskuksista ja kalastajaliitoista.

Laajan tuotekaupan valikoimista löytyvät niin asiantuntijoiden laatimat oppaat ja tarvikkeet kalastuksenvalvontaan kuin kuuluisat kalapelikortit ja -julisteet.

Tapahtumakalenterista löydät koulutukset, tapahtumat ja kalamarkkinat

Tuotekaupasta löydät oppaat, pelit ja kalastuksenvalvonta-tuotteet

Ajankohtaista

Kalastaja on heittokalastamassa avokelalla ja vavalla.

Kalastonhoitomaksun yläikärajaan tulossa korotus

Lausuntokierroksella olevassa kalastuslain muutoksessa esitetään kalastonhoitomaksun yläikärajaa nostettavaksi nykyisestä 64 vuodesta 69 vuoteen. Kalatalouden Keskusliitto on tyytyväinen muutokseen, sillä maksulla rahoitetaan yhteistä hyvää kalavesillä. Petteri Orpon hallitusohjelman toimeenpano on alkamassa

Lue lisää »
Luonnonvarakeskuksen tutkimusinsinööri Esa Lehtonen tarkastamassa kelluvalle lautalle asennettua hyljekarkotinta merellä.

Esa Lehtonen – kalavesien Pelle Peloton 

Luonnonvarakeskuksen tutkimusinsinööri Esa Lehtonen on pitkän työuransa aikana katsonut pyydyskehittelyä monelta eri kantilta. Hylkeiden määrän kasvun myötä iso osa työajasta on mennyt miettiessä, miten suojata pyydyksiä ja kalansaaliita hylkeiltä, viimeisenä

Lue lisää »

Mainos