Etusivu
Choose language

Keskusliitto Kalastus Kaikkea kalasta Kalastuksenvalvonta Kalastusalueet Osakaskunnat Kaupallinen kalastus Tuotteet

Kalatalouden Keskusliitto
Malmin kauppatie 26
00700 Helsinki
Puhelin (09) 6844 590
Fax (09) 6844 5959
Email kalastus@ahven.net
 
Etusivu
Extranet
 
Ostoskori  

Kalastus


 

00 1110 Kalastusmatkailu - minustako kalastusmatkailuyrittäjä?

Kalatalouden Keskusliiton julkaisemaan kalastusmatkailukirjaan on koottu perustietoja kalastusmatkailuyrittäjäksi aikoville, tietoja Suomen kalavesistä, kaloista ja kalastuksesta, lainsäännön koukeroita, esimerkkejä kalastusmatkailusta ulkomailta ja kotimaasta, kalastuksen tuotteistamisesta, markkinoinnista ja mainonnasta. Kirjan tarkoituksena on herättää ajatuksia ja antaa tietoa kalastusmatkailuyrityksen suunnittelun ja toteuttamisen pohjaksi. Kirjoittaja Markku Myllylä 2016. 210 s.

Hinta: 25 € Lisää >>

 

 

01 1112 Suomen kalojen tunnistusopas

Suomen kalojen tunnistusopas
Uudistetussa tunnistusoppaassa esitellään Suomessa vakinaisesti esiintyvät kalalajit tunnistusta helpottavien värillisten piirroskuvien ja tuntomerkkien kera.
Kirjoittajina Hannu Lehtonen ja Kari Nyberg.

Hinta: 12 € Lisää >>

 

 

02 2308 Bongaa 50+ fisua - hajanaisia havaintoja lajikalastuksesta

Kalojen bongaaminen eli fongaaminen on uusi 2000-luvulla Suomeen rantautunut harrastus. Fongauksessa on tarkoitus bongata mahdollisimman monta kalalajia Suomen vesistä esimerkiksi vuoden tai vuorokauden aikana. Lisäksi harrastajat keräävät eliksiä eli elämänpinnoja.

Kirja on ensimmäinen lajikalastukseen keskittyvä kalakirja. Kirjan alkuosassa on perustietoja erilaisten kalojen etsimisestä ja pyydystämisestä. Loppuosasta löytyy hajanaisia havaintoja ja kertomuksia 50+ suomalaisen kalojen bongaamisesta.
Kirjoittaja Markku Myllylä

Hinta: 5 € Lisää >>

 

 

03 2315 Tuhannen ja yhden hauen tarinoita - Milloin, miksi, missä ja mihin hauki nappaa?

Kirjan aineistona olevat hauet on pyydystetty vapakalastus-
välineillä uuden vuosituhannen alussa eli vuosina 2000 - 2005. Gallup-kyselyn tekeminen 1000 hauelle uistelemalla on ollut mielenkiintoista ja hauskaa puuhaa.
Kirjasta löytyy vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin: milloin kannattaa kalastaa haukea, missä hauki luuraa, onko hauki-
vuosien välillä eroja, parhaimmat haukikuukaudet, montako tuntia pitää kalastaa saadakseen 10-kiloisen hauen. Myös hauen ruoaksi valmistamiseen löytyy vinkkejä ja valmistusreseptejä. Kirjassa on tarkasteltu myös hauen roolia kalastusmatkailussa.
Tässä kirjassa on nimeltä mainittu 23 vaappua tai muuta viehettä, jotka ovat erinomaisia hauenpyyntivälineitä.
Haukivaappujen Top 10 rankinglista kertoo, mitkä ovat olleet 2000-luvun alun parhaita hauen uisteluvaappuja.
Kirjoittaja Markku Myllylä

Hinta: 10 € Lisää >>

 

 

04 2210 Kalasta Katiskalla

Katiskakalastus on Suomessa kehittynyt voimakkaasti 2000-luvulla. Katiska on helppokäyttöinen ja varmapyytöinen kalastusväline. Kalasta Katiskalla on tarkoitettu kaikille katiskakalastuksesta kiinnostuneille. 96 s.

Hinta: 10 € Lisää >>

 

 

1500 Kalastajan kirjanpitokirja

(painos 1995) Koko A4

Hinta: 4,2 € Lisää >>

 

 

2205 Kalastuskulttuurin tallennus Suomessa

Kirja esittelee kalastuskulttuurimme tallennuksen kehitystä, kalastusmuseokokoelmia sekä kalastusmuseotoiminnan sisältöä, ideoita ja tavoitteita. Julkaisijana Kalastusmuseoyhdistys. Kirjoittanut Ari Lappalainen 1993.

Hinta: 10 € Lisää >>