Etusivu
Choose language

Keskusliitto Kalastus Kaikkea kalasta Kalastuksenvalvonta Kalastusalueet Osakaskunnat Kaupallinen kalastus Tuotteet

Kalatalouden Keskusliitto
Malmin kauppatie 26
00700 Helsinki
Puhelin (09) 6844 590
Fax (09) 6844 5959
Email kalastus@ahven.net
 
Etusivu
Extranet
 

Kalastajien työterveyshuolto

Työterveyshuollon yleissisältö | Liittyminen | Asiantuntijat | Työpaikkaselvitys
Terveystarkastus | Työkykyä ylläpitävä toiminta | Sairaanhoito
Kustannukset

Työpaikkaselvitys

kalasatamaTyöpaikkaselvitys on työterveyshuollon keskeisin toimenpide, jonka perusteella määräytyy valtaosa työterveyshuollon muusta sisällöstä. Työpaikkaselvitykseen kuuluvat esitietojen hankinta, työpaikkakäynti, työolohaastattelu sekä tarvittaessa mittaukset ja muut erillisselvitykset.

Työpaikkakäynti tehdään suositusten mukaan jokaisen työterveyshuoltoon liittyvän yrittäjän luokse. Käynnille osallistuvat tavallisimmin työterveyshoitaja ja työterveyshuollon koulutuksen saanut yrittäjän toimialan asiantuntija, kalastajien tapauksessa kalatalousneuvoja. Mukana ovat tarvittaessa myös työterveyslääkäri ja/tai fysioterapeutti.

Yhdessä kalastajan kanssa työpaikkakäynnin toteuttajat arvioivat kalastajan työolot ja työympäristön, työtehtävät ja työmenetelmät, kalusteet, koneet ja laitteet sekä fysikaaliset, kemialliset tai biologiset haittatekijät.

Työolohaastatteluissa päivitetään kalastajan työympäristöä koskevat tiedot ajan tasalle työpaikkakäyntien välillä. Haastattelun tekee työterveyshoitaja tavallisesti terveystarkastuksen yhteydessä pari vuotta työpaikkakäynnin jälkeen.

Työpaikkakäynnin ja muun työpaikkaselvitykseen kuuluvien toimien tulosten perusteella työterveyshuolto tekee kalastajakohtaisen työterveyshuollon toimintasuunnitelman.